tiistai 5. heinäkuuta 2016

Mitä kaikkea voi viikon aikana tapahtua?

Okei paljon voi tapahtua.. Ensinnäkin oon tosiaan terve! Oon päässy juoksee yli vitosen lenkkejä. Tossa yks päivä lähetin Jukalle viestiä, et miten hitossa saan mun lenkkeihin lisäpotkua ja jaksan juosta tuolla pimeessä iltasin tunnin? Voitteko kertoa vinkkejä? Yritin juosta niin hiljaa, kun pystyin ja välillä spurtteja ja muuta. Mun jalat ja kroppa jaksaa tosi hyvin juosta, mutta pää huutaa että tylsää! Toki lenkin jälkeen on aina huippu fiilis!
Mikäli sulla on ideoita mun lenkkeihin, niin otan vastaan avoimin mielin :) voit lähettää snapchattiin sari1.koponen tai sähköpostilla sari1.koponen@gmail.com tai vaikka faceen :D
Mä juoksin siis 40 minuuttia ja se oli tarpeeks. Tarviin lenkkikaverin!


yep. 


Meijän autoa kävi yks naapuri pariskunta kattomassa, ne kävi jopa näyttämässä sitä AA:lle, eli vähän kun suomen katsastuskonttori. Mulla pyynti oli vajaa 6k ja nää apinat tarjos 4k! :D ei lähteny! 

Töitä oon tehny niin paljon, että tulee melkeen korvista ulos! Tai tulee jo, ei melkeen! Tää viikko oli vajaa 60h taas.. 
#massiimassii. Yritän ajatella koko ajan, että pari hassua viikkoa enää ;) 

Arki-illat tääl menee aikalailla lenkkeillessä. Muutamana hassuna iltana saattaa jaksaa kävästä moikkaa jotain. 
Perjantaina käytiin Aten, mun suomalaisen kaverin kanssa kaljalla jossain Christchurhin pubissa. Oli kiva päästä vähän "ulos". Tosin duunii piti mennä lauantaina heti 8 aamulla. 
Lauantaina näin mun saksalaista kaveria Leoa, käytiin sen kanssa ajamassa yhelle vuorelle juomaan myöskin pari Biniä :D Tääl ei oikeen oo mitään muuta tekemistä, kun juoda Biniä ja nähä siistejä maisemia.

Viikonloppu töissä oli niin sairas, eli kiireinen. En oo eläissäni vuokrannu niin montaa autoo. Tulee hyvä ens tili. Sunnuntai iltana 6/6 työpäivästä melkeen ohi, tunsin olevani niin kännissä et jouduin sanoo Petelle et se saa heittää meijän viimiset asiakkaat lentokentälle, mä en koske enää vanin rattiin. 

Sunnuntai iltana joku auton ostaja tuli ostaa meijän mazdan. En todellakaan odottanu et myyn auton nyt. Se vaan lähti. Sain niin hyvät rahat, etten jääny miettii 2 sekunttia pidempään. Lyötiin kättä päälle ja myin Red gayn Oamarun kytälle! Tää poliisi oli siis joku tuleva lessubussin omistaja! Tulee ikävä autoo! 

Mulla alko kahen päivän vapaat eilen, eli maanantaina! Oon ihan taivaassa! Tää tuntuu neljän viikon kesälomalta! Ihanaa! 

Eilen jouduin alottamaan aamun täysin eri tavalla, kun normaalisti. Joo sama tapa, mutta en oo tottunu Kävelee(?!) mihinkään! Asun niin keskellä ei mitään. Lähin kauppakeskus on 3,5 km päässä! Otin siis jalat alle ja lähin lompsii sinne. Mun tarkotus on löytää läppäri tai tabletti. 

Vietin koko päivän Northlandin ostoskeskuksessa. Shoppasin sieltä itelle Adidaksen uuden verkkarihupparin. Läppäreitä oli niin paljon, ettei kyl oo hajuu minkä valitsen. Pitää mennä huomenna uusiks! 


Oon rakastunu. Mun Adidas


Kävin aikasella dinnerillä Martinin kanssa. Se tuli hakee mut sen duunin jälkeen himasta. Haettiin kiinalaista safkaa keskustasta take awayna ja ajettiin Victoria parkkiin. Käytiin syömässä törkeen mageella näköalapaikalla safkat! Käytiin ajamassa Port Hillsillä ja näkemässä super kaunis auringonlasku! Mun kotikaupunki on kaunis! 



Port Hills


NASA Sofia airplane

Terveisiä maanantailta! Meikällä vapaapäivä, joten aamutuimaan viikon sairastelun jälkeen vihdoin uskallauduin hölkälle. Kävin Bottle lake forestissa hölkkäämässä ja kävelemässä. Tuntu vieläkin, että kroppa painaa joku 100 kiloa, mutta otin silti vähän hölkkää. Sopivana motiivin tuojana oli ajoittain ripotteleva vesisade!
Oli ihana käydä yksin kävelemässä pitkällä autiolla biitsillä. Waimariri biitsi on siis todella pitkä. Upeat aallot ja muutama hassu koiran ulkoiluttaja kaukana. Täällä saa nauttia! 


Tässä ylhäällä mun aamusmoothie! Love it! Ananas, passion, Kiwi, banaani, maito, puuro ja siemenet! Syön tän joka aamu, mut nyt soseutin sheikkerissä! Passion on muuten meijän omasta puusta! 







Mun pomo lähetti mulle aamulla 8 tekstarin ja kysy josko haluisin tulla tänään tutustumaan Nasan koneeseen. Ne siis on meijän asiakkaita tuolla autovuokraamolla. Ei oo ihan mikä tahansa näyttö, eli sinne ei tosiaankaan pääse ihan joka heppu :D 

Nonii siin hittoikaan, Meikähän käväs lenkin jälkeen suihkussa ja suuntas katseen kohti duunipaikkaa klo 13:45. 
Duunista me lähettiin kimpassa mä, Rich, Linda ja Pete kattomaan Sofiaa. Meijän touri alko klo 14:00. Meijät puettiin keltasiin liiveihin, koska oltiin lentokentällä ihan kiitoradalla kävelemässä. 

Nyt tulee tekstiä suoraan Wikipediasta : 

FIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy, 'Stratosfäärinen infrapuna-observatorio') on NASA:n ja DLR:n (Saksan ilmailu- ja avaruustutkimuslaitos) yhdessä rakentama lentävä infrapunaobservatorio.
Observatorio on rakennettu alun perin Pan Amille kuuluneeseen Boeing 747SP -lentokoneeseen. (”Clipper Lindbergh” Charles Lindberghin kunniaksi). Kone on ollut NASA:n hallussa vuodesta 1996, ja koneelle on tehty merkittäviä rakenteellisia muutoksia. Koneen peräpäähän on asennettu 2,5 metrin peilillä varustettu infrapunateleskooppi. Koska koneen halutaan olevan ilmassa mahdollisimman kauan kerrallaan, on kaikki järjestelmät tehtävä mahdollisimman kevyiksi. Siksi alun perin neljä tonnia painaneen peilin alapintaa on kevennetty porauksin. Näin peili on kevennetty 960 kilon painoiseksi. Kokonaisuutena teleskooppi painaa noin 20 tonnia, ja kone voi olla ilmassa kahdeksan tuntia kerrallaan. "
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/SOFIA Tässä teille suomenkielinen versio :-) 
Okei! Meijän touri kesti siis noin tunnin! Nähtiin, kun ne sedät siellä höyrytteli ja oltiin ihan fiiliksissä. Käytiin myös koneen toisessa kerroksessa, missä oli ohjaamo.

Kuvat kertoo kaiken.