keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Lampaat ja western 18.11.

Käytiin eilen illalla porukalla syömässä Matakanassa. Se on viereinen kylä tässä Warkworthin vieressä. 
Tehtiin tallihommat, ratsastettiin 4tuntia ja ajettiin lampaita aitauksesta toiseen. 

Alisha näytti tänään tunnilla miten pudotaan oikeaoppisesti ponin selästä.. Vertahan siitä seuras, mut hengissä on. 

Alisha haki meidät kämpiltä puol kasi illalla. Suunnattiin Matakanaan. Haettiin matkalla osa meijän mimmeistä zumbasta. Mä en osallistunu tällä viikolla, koska mun lihakset on jo valmiiks jumissa ratsastuksista. 
Pizzat oli raflassa tarjouksessa kaksi yhden hinnalla. Katottiin laukkakisaa samalla viereiseltä skriiniltä. Siisti ilta! 


Oli hyvää.

Tänään aamusta herättiin 7 ja alotettiin hommat jo puol 8. Mentiin ajamaan lampaita laitumelta toiselle. Meillä on huomenna lampaiden kerintää, joten tänään pitää ottaa lampaat sisälle ja erotella karitsat. 


Täällä laitumet ei ole mitään tasaisia. Saatiin juosta yhen saksalaisen Steffin kanssa heti aamulenkiks mäkiä ylös alas. Lampaat on myös tyhmiä. Saatiin ne kuitenkin aitaukseen ja voitiin siirtyä hakemaan hevosia laitumelta. 
Meillä oli tänään 3 asiakasryhmää, joten hommaa taas riitti. Mä ratsastin vaan kaksi tuntia, jotta pääsin erottelemaan lampaita. Jäin Riettan ja talon omistajan kanssa tallille, kun muut lähti kolmannelle ratsastukselle. 

Meillä on täällä super pieni karitsa. Sillä roikkuu vielä napanuora. Erotettiin se ja toinen vähän isompi karitsa porukasta. Merkattiin lampaiden korvat. Mä pidin pienintä karitsaa sylissä. Se oli ihan paikallaan ja tuhisi. Ihana! Heather merkkasi rei'ittimellä lampaiden korvat. Uros ja naaras merkataan eri korviin. Heather myös laittoi jonkun jutun karitsan häntään. Isoilla lampailla ei ole häntää, ettei ne tulehdu. 



Tutkittiin kaikkien lampaiden jalat. Pyörittiin aitauksessa, kun lampaat juoksi. Mikäli joku lammas näytti ontuvan, niin me merkattiin ne sinisellä liidulla. Eroteltiin karitsat omaat paikkaan ja isot lampaat toiseen talliin. Siinä oli aikamoinen puuha, koska lampaat kun pelkää ne sinkoilee minne sattuu, ne myös hyppii päälle ja seiniä vasten. Rietta sai aikamoisen tällin, kun yks lammas hyppäs sen syliin. Lampaat myös ulostaa aika paljon paniikissa :D huomenna meillä on kerimispäivä! Ihan uskomatonta, koska en oo ikinä kokeillu keriä lammasta. Oon kuitenkin harjotellu kattomalla youtubesta videoita, oon siis ammattilainen! 
Käytiin illalla duunin jälkeen treenaamassa vielä western ratsastusta viereisellä kentällä. Siellä oli 3 western heppaa ja yks pieni poni. Kokeiltiin kiivetä hepoilla korokkeen päälle ja seistä siinä hetken. Nina ja mä ulkoilutettiin myös pikku ponia. Keksittiin vähän kiipeily temppuja ja muuta. Siisti päivä.