perjantai 5. elokuuta 2016

Pullan tuoksuinen keittiö

Vapaiden ja tylsän arjen lomaan päätin leipoa pullia. Voin sanoo, et pari vkoa lomailua alkaa jo verottaa. Tekis mieli mennä töihin ja herätä ajoissa ja haha :D Tosin joka aamu mun kello soi puol yheksän.

Mä päätin leipoa korvapuusteja jaa pullia. En oo suomessakaan mikään jauhosormi, mutta kokeillaan nyt onnea. Ostin kaupasta jo edellisenä päivänä kuivahiivan ja muut tuotteet. Jauhot täällä on niiiin erilaisia mitä suomessa.

Alotin leipomisen kello 11 ja pistin ensimmäisen taikinan kohoomaan. Taikina kuitenkin näytti mun silmään pelottavan epäkohoavalta, joten väsäsin vielä toisen taikinan ja päätin leipoa oikeen urakalla pullia :D

Leivoin tosiaan korvapuusteja ja yheen pellin jättipullia. Niistä tuli ihan hyviä.. Yllättävän hyviä.. Tuli niin suomi fiilis, kun koko keittiö tuoksui pullalta. Namii! 

Annoin pullia mun kaverille Seanille, kun se kuskas mut illalla illalliselle mun suomalaisen kaverin Aten ja sen mimmin Saran luokse. Käytiin niiden kanssa syömässä yhessä tosi kivassa ravintolassa Christchurchissa. Katottiin book-me kautta diilejä mistä saatais edullisesti safkaa ja tää oli ovvh 30 dollaria ja nyt 13,95 dollaria jättti pizza, ite tehty. Sait valita täytteet puolet pizzasta toista ja puolet toista. Joo mähän otin kanaa ja fetaa karpalokastikkeella ja toinen puoli oli karitsaa. Vitsi oli hyvvä pizza. En oo varmaan ikinä syöny niin hyvää pizzaa. Jamiiii!

Käytiin vielä bissellä viereisessä pubissa ja lähin kävelemään kohti Riccartonin kauppakeskusta johon oli matkaa pari kilsaa. Mun piti ottaa sieltä bussi ja suunnistaa kotiin. Oli aika hyvä tuuri, suomalaisittain pulla kävi. Leo mun saksalainen kaveri soitti ja kysy mitä teen. Se tuli lopulta hakee mut Riccartonin kauppakeskukselta, käytiin kahvilla ja ajelemassa ja se toi mut kotiin. Annoin sillekkin pullia matkaan :D

Seuraavana päivänä kävin super pitkällä päivälenkillä. Lähn kävelemään ja löysin puiston ja puistossa meni luontopolku. Kävelin joku vajaa 10km ja oli niin kaunis keli. Näin lampaita ja lehmiä, joutsenia, sorsia, paikallisia kanalintuja ja vaikka mitä. Upea luontopolku. Hyvä lenkki. Tosiaan myös vähän eksyin. :D

Ilalla käytiin Seanin kanssa dinnerillä ja mentiin Botanic Gardeniin. Siellä on keskiviikosta-sunnuntaihin valoshow. Ne on pistäny koko ison puutarhan täyteen niin kauniita valoja. Valoshowta, diskoa keskellä pimeetä "puutarhaa", valopalloja, oli isketty lampeet vesisuihku ja siihen tehty valoista, kun elokuvvateatteri. Putouksessa tanssi "hahmoja" mitkä oli tehty valoista. Oli meduusoja tehty valoista puihin, taikasienimetsä.. vaikka mitä, vau! Oli ihan uskomattoman kaunis, tänne haluun uusiks!

Mun torstai päivä meni veropapereita täytellessä ja Nicille rahaa siirtäessä. Illalla käytiin yömarkkinoilla Leon kanssa ja ostin sieltä Marimekon patalapun tänne perheeseen lahjaksi, kun oon saanu olla täällä. Löysin myös kojun missä oli villasia tuotteita. Leo nauro jollekkin vihreille mymmelitossuille, et nää on salee suomesta. Mä olin et ei varmaan ja siis hei suomestahan ne oli.. :DD Siellä oli myyjä mikä oli myös suomesta ja pääsin vaihtamaan pari sanaa sen kanssa.
Oli super hauskat night marketit, paljon hyvää ruokaa ja muuta.. Tosin meikä joi kahvin. Yritän syödä "terveellisesti" nyt hetken..




botanic valoshow. Oli kyllä upeempi kun tää kuva x) 


Tomi muuten lähetti mulle suomesta pari vanhaa kuvaa, vuodelta 2008. Omg oon ollu pieni :D