torstai 18. elokuuta 2016

Australia Gold Coast

Moi maailma, mä oon Australiassa!

Lento oli myöhässä paljon.. Istuskelin kentällä ja näpyttelin luurilla. Kävin syömässä ja kattelemassa, josko löytäisin jotain kivaa.. Onneks en löytänyt. Unohdin mainita, että mun rinkka painoi 19,9kg ja maximi on 20kg JetStarilla ja käsimatkatavarat oli 6,8kg ja maximi on 7kg.

Pääsin lentokoneeseen 4,15h myöhässä, mutta vihdoin! Mulla oli ikkuna paikka, joten pääsin kattelemaan maisemia. Oli vähän surullista, mutta silti niin huippua vaihtaa maata. Mun vieressä istui joku Australialais pariskunta ja ne oli niin ihania. Tänne täytyy siis täyttää maahantulokortti, samoin kun Uuteen-Seelantiin. Ne autto mua täyttämään sitä ja lainas kynää ja kyseli kuulumisia ja oli niin ystävällisiä vanhuksia :)

Mä olin lähettäny Cathylle, eli perheeseen mihin meen auttamaan talon hoidossa, että oon myöhässä. Niiden piti tulla hakemaan mut kentältä, mutta tosiaan mun lento oli niin monta tuntia myöhässä, että päätin ottaa taxin.

Kuitenkin lento oli kaunis. Näin ihanan auringonlaskun taivaalta, eli tulipunaisen taivaan ja pilvet. Gold Coastin näin yön tai oikeestaan illan pimeiden valojen yllä. Upea biitsi ainakin näkyi ja paljon isoja, korkeita taloja. VAU!

Lentokentälle päästyä iskin ulos koneesta ja pääsin heti hönkäilemään Goldin lämmintä ilmaa. Paljon lämpimämpi, mitä oli Christchurchissa ja täällä on talvi.
Olin ihan varma kaikkien tulli ohjelmien perusteella, että meikä on siellä tullissa juttelemassa niiden virkailijoiden kanssa ainakin pari tuntia. Mulla on jotain reseptilääkkeitä, niin ne piti merkata kohtaan lääkkeet, steroidit, huumeet etc. Noniin. Pääsin passin tarkastukseen, niin setä ei edes kysynyt mun viisumia. Sitä ei oikeesti kysynyt kukaan ja missään vaiheessa, kirjotan tän jo nyt koska muuten unohdan. Kysy mitä lääkkeitä mulla on ja sano et tuut kaiketi working holidaylla. :D Juuuu!
No sit oli hirvee ruuhka, että sain mun rinkan ja sit menin jonottelemaan johonkin jonoon. Tullisetä käveli sieltä ja tuli mun luokse. Kysy multa ja yheltä kundilta ollaanko samaa porukkaa ja olin, että ei niin otti mut ja olin jo siinä vaiheessa varma, että oon jossai ristikuulustelussa.. :D Enpä ollu. Otti mun tavarat läpivalasuun ja toivotti onnea Australiaan :D terveppäterve! Nyt sitä ollaan Ausseissa!

Mun puhelimesta loppu heti creditit. Alko valittamaan, että ei oo saldoa soitaa. Olisin tietenki voinu tarkastaa Uudessa-Seellannissa. Mulla oli kaikki paketit, mutta ne ei toimi täällä. Onneks kentällä oli wifi.
Kävin ettimässä ensimmäisen kiskan mikä myi liittymiä ja otin saman operaattorin mikä mulla oli seellannissakin, eli vodafonen. Toivottavasti kuuluu. Ainakin on halvemmat puhelinliittymät täällä!

Tosiaan ilta pimeys, niin mä päätin ottaa taxin. Makso mitä makso :D No makso vajaa 50 dollarii. Oli aika kallis. :D Sain liittymän toimimaan taxissa. Unohdin joo kirjottaa, että vaatii joku 20minuuttia avata tätä liittymää. Eka meet nettiin ja sit avaat jotain ja rekisterödyt ja teet jotain ja plapla :D Ei oo ihan mun hermoille tää. Soitin kuitenkin matkalta Cathylle, että tulossa ollaan.

Oli niin pimeetä, että en nähny miltä kaupunki tai muut näyttää. Kengurut ei hyppiny tielle, mutta taxikuski oli ihan super kiva. Kerto mulle perheestänsä ja vähän vinkkejä tänne.

Okei. Päästiin pihaan. En olu ihan varma alkuun mikä ovi, mutta löysin kuitenkin perille. Mua vastaan tuli kaksi ihanaa tyttöä ja Cathy. Samantha ja Zoe on siis näiden siskosten nimet, Sam lempinimeltä. Mä sain heti illallisen, eli kiinalaista ruokaa. Ruuan jälkeen Sam vei mut kädestä pitäen yläkertaan ja ne näytti mulle päivän ohjelman, mikä alkaa huomenna klo 7:30. Tai aamupala alkaa klo 7:00.
Aa hei, perheellä on myös kaksi poikaa. Raimon ja Robert. Ne pelaa paljon tietokonetta. :D

Mutta näihin tunnelmiin, mä jatkan huomenna.