keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Te Anau, Kepler track

Heräsin aamulla toki flunssaisena vieläkin, mutta olo ei ollut enään niin paha. Päätettiin startata Kepler träkki Fiorland Kansallispuistossa. Meillä oli tarkotus kiivetä Luxmore Hut mökille ja sieltä suoraan alas. Retki olis joku 10-12tuntia, mutta mun flunssan ja Nicin tulevan flunssan vuoksi jouduttiin pikkusen lyhentämään reissua..
Koko lenkki on yhteensä 60 km ja se kiertää kansallispuistossa 3-4 päivää. Toki voit valita yhden päivän retken, niinkun me nyt tehtiin. Meil vaan oli suunnitelmissa tehdä kahden päivän retki päivässä.. 
Luxmore Hut paikkaan oli 15,8 km. Yhteensä olis siis tullut päälle 30. Me kuitenki käveltiin vaan vajaa 16km tänään edestakasin. 

Ensimmäiset noin 5,6km käveltiin aika suoralla maalla ilman ylämäkiä. Metsä oli kuin mikäkin taikametsä. Korkeita saniaisia, erilaisia puita ja nyt syksyn aikaan paljon sieniä. Reitti kulki Lake Te Anaun viertä pitkin. Pysähdyttiin Dock Baylle ottamaan muutamat kuvat. Biitsi oli autio ihmisistä. 

Dock Bay

Sää täällä ei enään oo niin lämmin. Mulla oli flunssankin takia, mutta myös viileen sään takia pitkähihanen, verkkatakki, fleece ja takki vielä. Välillä sai vähennellä vaatteita ja välillä taas lisäillä. Järveltä tuuli aika kovaa. Samanlainen syksy, kuin meillä Suomessa. Tosin nyt sataa toistaiseksi vähemmän. 

Kiivettiin pari kilsaa aika jyrkkää mäkeä ylöspäin. Täällä näköala oli aika samanlinen. Lounastettiin metsässä isojen kantojen juurella ja palattiin takaisin autolle. 


Map

Otin kuvan missä käytiin. Tästä matkaa luxmore Huteille olis ollu vielä yhteen suuntaan 6,6km. 
Luxmore huteilla pääsee siis yöpymään, tosin majotus pitää varata etukäteen. Siellä on vaan mökki, ei mitään erikoisuuksia tai huoneita/sänkyjä. Tässä kiivetään aika paljon ja mekin Nicin kanssa päästiin kiipeemään pari kilsaa. 

Reitti oli kuitenkin mukava ja sää suosi meitä. Suosittelen kuitenkin käymään ylhäällä, mikäli tälle reitille lähtee. 

Kepler track

Käytiin vielä päivän päätteeksi Rainbow Reachilla kävelemässä isolla sillalla. Täällä kävin faijan kanssa jouluna 24.12 kävelemässä noin tunnin lenkin. 
Tänne mentiin vaan sillan vuoksi! 

Rainbow Reach