torstai 14. tammikuuta 2016

14.1.2016 Paeroa ja cämppäily jatkuu

Me herättiin aamulla autosta hyvin nukutun yön jälkeen. Tää alkaa tuntuu jo kodilta.
Paistettiin Nicin kanssa aamupalaks kananmunia ja tehtiin tousteja. Lueskeltiin kirjaa aamuauringossa. Lepäiltiin ja otettiin iisisti. 
Eilen tänne cämppärialueelle tuli yks saksalainen kundi. Vaihettiin nopeesti muutama sana sen kanssa ja nyt aamulla jatkettiin. Se kyseli mitä me meinattiin tehdä tänään. Kundin nimi oli Lucas. Nici halus mennä kampaajalle, joten vaihettiin Lucaksen kanssa numeroita ja sovittiin et tehään kimpassa jotain päivällä. 
Nici sai kampaaja ajan vasta klo 12:45. Kello oli jotain aamupäivää, joten mentiin mäkkäriin lataamaan puhelimia. Täällä leirialueella ei siis oo sähköä, tai mistä sais ladattua. Suihkusta tulee lämmintä vettä 5minuuttia 0,50 rahalla. Tosin en usko, että se kestää 5minuuttia. 
Pelailtiin mäkissä korttia ja Nici laitto Lucakselle viestiä, että joudutaankin viipymään kylällä kauemmin.
Lucas tuli meidän kanssa mäkkäriin pelailemaan korttia. Sillävälin, kun Nici kävi kampaajalla, me käytiin ostamassa evästä meidän retkelle. Me nimittäin päätettiin kimpassa mennä eka vesiputouksille missä oltiin eilen ja lopuksi Waihi biitsille. Tänään oli vähän viileempi mitä eilen oli, mutta lämmin silti.
Otettiin autot alle ja suunnattiin putouksille. Putous oli tänään aivan tyhjä, ei muita. Äkkiä juoksu veteen ja mentiin porukassa putoukselle. Otettiin hyppyjä veteen. Kuinka siistiä! 
Ajeltiin kimpassa Waihi biitsille ja käytiin uimassa. Tänään aallot oli matalammat, mutta niitä oli sitäkin enemmän. Oli oikeesti aika pelottavaa ja pääsin kiljumaan taas täyttä kurkkua. Mähän oon siis vesipelkuri :D 


Tultiin cämppärialueelle ja naapurin setä anto meille sitä paljon kehuttua snapperi kalaa. Saatiin siis molemmat omat fileet. Setä antoi meille pussin missä oli jauhoja ja valmistettiin kala kaasuliedellä. Keitettiin myös parsaa ja perunaa. 



Saatiin snapperiin myös lisukkeeksi itse tehtyä sweet chiliä, siinä oli vähän tabaskoa, mutta tulista se ei ollut. Yks näistä cämppäri sedistä oli valmistanu sen ite. Nami! Oli muuten hyvää! Ei ihan jokainen reppureissaaja syö noin hyvin! 
Sedät istu grillikatoksessa meijän kanssa ja katteli maistuuko meille kala ja chili.
Pelailtiin illalla Lucaksen ja Nicin kanssa muutamat paskahousut ja kaboom korttipelit. Meillä oli niin hauskaa, että ne parit pelit veny 3tunnin peleiksi. Tää meijän kalasetä kerto kalatarinoita ja vanhoja kunnon vitsejä, mistä kaikista meitsi ei kyllä tajunnu mitään. 
Istuskeltiin kimpassa illan pimentyessä keinussa ja kateltiin tähtiä.. Täällä on niin rauhallista ja tähtitaivas on vaan niin kaunis.

13.1.2016 keskiviikko

Kuultiin eilen, että täällä lähellä on Waihi Beach, joten aamulla herättyä suunnattiin auton nokka kohti biitsiä. Matkaa sinne oli vajaa 30km. Tänäänhän on siis +26 astetta, eli hyvin tarkenee biitsillä. 
Ajettiin rannalle ja matkalla nähtiin niin mageita paikkoja, että pakko pysähtyä paluumatkalla katsomaan. 

Biitsillä oli niin kuuma, että hiekka poltti jalkojen alla. Luettiin kirjaa ja otettiin iisisti. Päätettiin mennä uimaan mereen. Joku setä lupas vahtia meidän tavaroita. 
Rannalla oli niin kovat aallot, että uimispaikat oli merkattu lipuin. Ei tarvinnut, kun seistä noin mahaan asti vedessä, niin aallot kasteli sut hiuksia myöten. Hypittiin aaltoja vasten ja kiljuttiin. Oli siistiä. 
Juteltiin yhden jenkkiläisen sedän kanssa, mikä istu meidän vieressä biitsillä. Sillä oli kiwi vaimo, eli paikallinen vaimo. Kerto meille tarinoita. Täällä on tosi sosiaalisia ihmisiä.
Lähdettiin Waihi biitsiltä ja suunnattiin katse kohti vesiputouksia. 
Putouksien nimi on Owharoa Falls. Pysähdyttiin matkalla ihastelemassa isoa siltaa ja käytiin jätskillä. 
Pääatiin Owharoa Falssille ja pysäköitiin auto tienreunaan. Laskettiin kävellen kapeaa metsätietä alas ja kuultiin putouksen kohina. Se oli iso putous! Onneks otettiin pyyhkeet ja uikkarit mukaan, koska sinnehän pääsi uimaan!


Käytiin uimassa taas kiljuen. Pari maori poikaa oli uimassa meijän kanssa samaan aikaan. 


Käytiin kotiin tullessa kaupan kautta ja paistettiin maukkaita pihvejä. 


Saadaan naapuri kämppäriltä huomenna snapperia. Se on kallista kalaa täällä. Huomenna on siis myös herkku ruokaa!

Tääl oli tosiaan niin kuuma tänään, että poltin hartiat ja Niki peppunsa :D 

Täällä on muuten aika erilainen tähtitaivas. Kateltiin illalla tähtiä pimeällä cämppärialueella.