perjantai 8. huhtikuuta 2016

Christchurch

Saavuttiin eilen torstaina.
Käytiin aamulla ratsastamassa hevoset ja tehtiin aamutalli. Otettiin parit kuvat heppojen kanssa ja hyvästeltiin paikka. Siivottiin meijän reissumazda loppuun ja suunnattiin Christchurchiin. 

Kaupunki on vieläkin yhtä ruma. Olin täällä faijan kanssa joulukuussa. Kirjotin siitä tänne jonkun pätkän. Eilen tosin oltiin hieman kaupungin ulkopuolella ja nähtiin upea taivas ja upeat valot kaupungin yllä. Oli siis lämmin ilta +19. Pilvet oli upeat ja merivesi hohti tyynenä. Moni paikallinenkin oli hakenut kameraputket esille. 
Ajettiin autolla condola hisseille, eli niiden lähtöpaikalle, koska sekin on joku nähtävyys täällä. No olihan se. Nähtiin kaupungin valot pimeällä taustalla! Kaunista! 


Meijän leirintäalue on todella siisti. Nukutaan siis taas tovi autossa. Täällä on kliini vessa, televisiohuone ja keittiö. On iso suihkutila ja hiustenkuivain! 

Tänään käytiin kaupungilla kävelemässä. Jätettiin auto Botanic Gardenin parkkipikalle, mikä on ilmainen ja nähtävyys sekin. Matkaa kaupunkiin oli noin parikyt minuuttia kävellen. Päästiin näin myös pieni saitsingi kaupungille kävellen. Käytiin infossa kysymässä ensi viikolle Mt Cookille reissuja ja kysyttiin myös Milford soundeille kävely reissuja. 

Käveltiin koko päivä keskustassa. Kaupunki on ruma. 2011 tää paikka koki järkyttävän maanjäristyksen, mikä tosiaan näkyy vielä. Taloja remontoidaan ja kaikki on kesken. Mikäli joku rakentaja tarvii duunia, niin täällä sitä löytyy! Täällä on yksi ns. kauppakeskus mikä on rakennettu merikontteihin. Kaikki hienot pikku kaupat ja kahvilat on konteissa. 

Käytiin tulostamassa ulos meijän verolaput kirjastossa. Nyt saa alkaa kysymään veroja takasin, samoin kun Suomessa. Tänne maahan ei tarvii jättää omia verorahoja. Ei tarvii enää, kun täyttää 6x A4 lappua. Yhtä vaikeeks tehty, kun Suomessa. 

Illalla ajeltiin takaisin leirintäalueelle ja siinä matkalla jysäytettiin takarengas puhki. Joku idiootti oli iskeny uusia nauloja tielle tai meijän leirintäalueen pihaan. Onneks punaviini lämmittää ja huomenna päivä uusi! :) renkaat kaipas jo uutta pintaa!  
Tukan värjäyskin täällä toi uutta keltasta hiusta pintaan.. Mukavaa viikonloppua! :D



Kauppoja

kaupunkia




Löydettiin tämmönen hedelmä. Kiwi hedelman sukulainen.

Vikat ratsastukset