perjantai 8. tammikuuta 2016

90mile beach

Lähdettiin ajelemaan Paihialta aikaisin 2.1. Vettä satoi vieläkin kaatamalla.. Sääsetä lupas tänne kolme päivää vettä. Luulis jo riittävän. 
Päätettiin ajaa eri reittiä takasin, mitä oltiin tultu tänne.  

Meijän reitti kulki 90mile beachin kautta. Päätettiin ajaa vähän pidempää reittiä takasin. Oltiin sovittu treffit vasta sunnuntaiksi Warkworthiin heppatallille. 


Ajettiin loppujenlopuksi melkeen koko päivä. Pysähdyttiin Awanuin lähellä (vasen yläkulma) katsomassa pitkää 90mile beachia. Ranta on pitkä, siis yli 100km. Voit ajaa autolla rannalla. 




Oli vähän tuulinen sää. Ei tarjennut bikineillä :D
Rannalle suosittelen ehdottomasti menemään nelivetoautolla!

Jatkettiin matkaa ja ylitettiin Kohukohu-Ravene väli lautalla. 


Kuten kuvasta näkee, sää oli sateinen.

Matkalla pysähdyttiin Omaperessä katsomassa hienoa laituria ja maisemia. Vastapäisellä "rannalla" oli hiekkadyyni. 




Jatkettiin matkaa muutama kilometri ja tultiin näköalapaikalle, missä käytiin vähän kävelemässä.





Jatkettiin matkaa ja ajettiin "läpi" Waipoua Forestin. Kirjaimellisesti noustiin ylös jyrkkää serpenttiini tietä. En oo ikinä pujotellu niin paljon. Tietä ympärysti metsä, kaunis metsä! En tiedä kuinka kauan noustiin ja laskettiin, mutta kauan se kesti ja tuntui että pää oli pyörällä pyörimisestä. 

Pysähdyttiin seuraavaksi Dargavillessä. Oltiin ajetti koko päivä. Otettiin Fish and chipsit ja käytiin paikallisesta infosta kysymäss majotuspaikkaa tälle yölle Dargavilleen.
Löydettiinkin kiva motelli tyyppinen majoitus. Ajettiin motellille. Paikka oli kiva ja meillä oli omat huoneet. Pihalla kasvoi myös hedelmiä, mitä meikä tietty maisto.


Käytiin illalla vielä ajamassa Dargavillessä ja katsomassa Baylys Beachia. Baylus Beach on todella pitkä, pidempi kuulemma kuin 90mile beach. Siellä pystyy myös ajamaan autolla.
Ihmeteltiin, kun rannalla oli ambulanssia, paloautoa, pelastajia ja muuta. Kysyttiin parilta paikalliselta, mitä tapahtuu. Joku oli kuulemma saanut sairaskohtauksen veneessä. Luultiin aluksi, että surffari on kadonnu. 

Biitsiä

Ambulanssia


Meijän iltapalaa.. 

1.1.2015 vuosi vaihtui

Vuosi vaihtui ja Uudessa-Seellannissa koettiin vuoden ensimmäinen päivä paikallisittain! Vettä satoi sitten aamusta yöhön ja vielä seuraavana päivänä kaatamalla. Otettiin iisisti melkein koko päivä. On tässä tullutkin ajeltua liki 3000km.

Kello 14-15:30 välissä oli lauhempaa ja vettä ei tullut niin kovaa. Päätettiin käydä katsomassa Rainbow putousta. Olin nähnyt facebookista makeita kuvia. Putouksen "sisälle" pääsee seisomaan. 
Löydettiin paikka ja käytiin kävelemässä putouksella. Putous oli iso.



Joku kundi ui putouksen "lammessa". Mietittiin aluksi, että kävellään tonne putouksen sisälle, mutta rankka vesisade yllätti ja sitä pääsikin juoksemaan autolle tuhatta ja sataa. 

Illalla grillailtiin taas, koska täällä on kesä :) 



Mä lueskelin illalla kirjaa ja isä kävi ottamassa meidän pihapaljussa lämmöt. Tuuli niin kovaa, että mökin vieressä oleva pieni puu veti nurin meijän ikkunan alle. Kylmä täällä ei silti ole.