maanantai 26. lokakuuta 2015

Hobitit perjantaina 23.10 ja höyryävät mutakuopat

Heräiltiin aikaseen ja meillä oli tarkotus suunnata katsomaan heti aamusta Green and Blue järviä. Ne oli vierekkäin. 
Hobittilaan bussi lähtisi vasta klo 13:15, joten aikaa oli. 
Lähdettiin ajelemaan kartan mukaan järviä kohti. Otettiin matkalta yks liftarikin kyytiin. Poika oli saksalainen rastapää reppureissaaja. Todella puhelias ja ilonen tyyppi. 
Huomattiin hetken eteenpäin ajaessamme, että ollaan ajettu vähän väärää tietä järville. Päätettiin kääntyä ympäri ja reissaaja hyppäs pois kyydistä.
Lähdettiin ajamaan takasinpäin. Pysähdyttiin matkalla katsomaan kuplivia mutakuoppia. Rotorua on näistä tunnettu. Kuplat on mielettömän pahan hajuisia! 
Jatkettiin matkaa.. Matkalla nähtiin kolme autoa mitkä ajoi peräkanaa. Ensimmäisen auton kyydissä oli kaksi pyörää, mitkä raahautui auton perässä. Kohta sattuu!! Yritettiin painaa kavereille torvea ja vain meidän edessä oleva auto väisti keskelle tietä? Kai se luuli, et meil ei toimi jarrut. Katottiin, että kohta lentää pyörät. Jätettiin turvaväliä, kun taas edessä oleva pyörien perässä oleva ajoi vain lähempänä ja lähempänä. 
Niinhän ne pyörät irtos perästä ja mikä sekaannus. Kaikki autot pysähty ja tää kaveri miltä ne pyörät lens, ei ees tajunnu et pyörät oli pitkin tietä :D varmaa hyvässä hapessa.
Päästiin järvelle. Toinen järvi oli green ja toinen blue, mutta meijän mielestä ne näytti samalta :D pari ankkabussia ajeli järvessä. Ne on siis turistibusseja, mitkä menee myös veteen. 




Lähdettiin järviltä kohti Rotoruaa. Hobitti bussi lähtee kohta! Käytiin hakee matkalta pizzat.
Bussi lähti vähän myöhässä kohti Matamataa.
Saatiin bussikuskilta hobittikartta. Matka kesti kauan.

Päästiin perille hobittilaan. En ihmettele, miks leffa on kuvattu täällä! Niin upeeta! Oli pikkumökkejä ympäriinsä. Mentiin turistioppaan kanssa porukassa ja se kertoi jokaisen mökin asukkaat. Mökkejä oli paljon.
Oli joku puu mikä oli haettu vaan ja just kuvauksia varten paikalle ja vähän fiksailtu.. 

Saatiin lopuksi hobittimukeista kaljaa, tosin me juotiin vaan kahvia Hannan kanssa takkatulen ääressä. 







Hobittilasta lähdettyä nähtiin vielä pieni utelias vasikka, mikä yritti hamuta kaikkien käsiä suuhunsa :D


Illalla käytiin vielä iltakävelyllä pimeässä höyryävässä Rotoruassa. Käytiin kokeilemassa kuumavesiallasta, lämpöä noin 50-60 astetta. Nähtiin miten vesi kiehuu maassa.. Huhuh!