tiistai 29. joulukuuta 2015

27.12.2015 Akaroa, pieni kylä piilossa vuorien keskellä

Lähdettiin Oamarusta aamulla kohti Christchurchia. Tosi asiassa suunnattiin nokka kohti Akaroa, mikä on Bank Peninsulassa. Katsottiin kartalta, että se saattaisi olla hieno paikka. Päätettiin vaan ajaa sinne ja miettiä paikan päällä jäädäänkö sinne yöksi.



Akaroaan ajoi noin neljä tuntia. Me ajettiin Tiamarun läpi ja pysähdyttiin siellä kattomassa teollista kaupunkia ja rantaa, mikä oli hyvin teollisen näköinen. Siellä ei tehnyt mieli uida.
Ajettiin isojen maatilojen läpi. Oli kuivuneita jokia. Pysähdyttiin Tiamarun jälkeen syömässä piknikki yhdessä nurmipuistossa, oli nätti paikka. 

Akaroaan menevä tie on kapea serpenttiinitie. Se mutkittelee korkealla vuorella ja siellä ei voi hurjastella. Kaiteita ei ole ja äkkipudotus on korkea. Näillä paikallisilla ei ole nastarenkaita ja täällä saarella tulee siis samanlailla lunta, kuin suomessa. Nää laittaa vain vaikeisiin ajoihin ketjut. 
Maisemat Akaroaan oli kauniit! Vuoren huipulta ei nähnyt, kuin merenlahden ja hieman talon kattoja. Oltiin korkealla.



Tässä kohdassa turistipysäytyspaikka.

Päästiin alas vuorelta ja ajettiin rantatietä pitkin Akaroaan. Akaroa on pieni kaupunki, mutta kaunis. Siellä on satama, uimaranta, majakka, muutama ravintola. 

Meijän hotelli oli muuten aika hieno.. Tai se oli kaiketi motelli. Meillä oli kaksi kerrosta. Yläkerrassa oli kaksi makuuhuonetta ja alakerrassa yksi. Aika iso kämppä, jäätävä kahdelle :D Yläkerran makuuhuoneesta näki merelle.



Käytiin kävelemässä luontopolulla mikä meni hautausmaan kautta. Hautausmaa oli korkealla vuorella.




Polulla oli isoja puita.

Käytiin illalla syömässä hyvin ja lenkkeilemässä vielä hiljaista rantakatua pitkin.

Seuraavana aamuna herättiin ja aamupalan jälkeen lähdettiin ajamaan viereisille biitseille. Meillä oli tarkotus käydä kahdella rannalla. Molempiin piti ajaa vuoren yli serpenttiiniteitä. 
Ajettiin kirjaimellisesti pilvessä, koska oltiin niin korkealla. Vuoren päällä siis pilvet pyörivät ympyrää.

Aamupalalla




Alaspäin laskettua nähtiin muutama iso vuohi


Käytiin katsomassa biitsiä. Rannalla oli laskuvesi ja siellä ei juuri muita ollut. Tää maa on joka tytön unelma, koska todellakin pääset autioille rannoille.

Kallionreunaa

Ajettiin rannalta pois seuraavalle biitsille päin ja löydettiin Maori museo. Pysähdyttiin siellä.






Pilvien vuoksi ranta jäi ja lähdettiinkin jo ajamaan kohti Christchurchia.

Heihei Akaroa.