keskiviikko 24. elokuuta 2016

Terranora

Tää paikka missä mä oon tekemässä house keepingiä on iso talo, täällä on kaksi kerrosta + alin kolmas kerros on autotalli. Täällä on tosiaan neljä lasta mitkä on aika suomalaisittain sanottuna hemmoteltuja. Ollaan aika landella, mutta ei oo lehmiä ja lampaita, kun tuolla vähän kauempana. Naapureita löytyy ja pihalla on paljon hommaa. Laitan kuvan alemmas, mitä kuuluu mun päivän ohjelmaan. Alotan siis 7:00 aamupalalla ja hommat alotan siinä 7:20 tyhjentämällä tiskikoneen ja pakkaamalla lapsille eväskotelot kouluun. Nää lapset syö muuten jotain ihan hirveetä täällä. Tässä lista mitä yleensä pakkaan, ainakin osan näistä... keksiä, karkkia, popparia, kuivia nuudeleita, muffinsseja, yks omena, sipsiä, karkkia... Sanoin tolle äidille kai ekana päivänä jo, et jos kokeiltas iskee vähän porkkanapusseja mukaan ja jotain terveellistä. Nyt menee jo porkkanapussit kouluun, mutta ne tulee yleensä aika täytenä takasin kotiin :D Ootteko ikinä kattonu niitä jenkki ohjelmii, missä mukut ei syö ku nugeteita? No ollaan aika lähellä... :D

Okei. Talo on kiva ja kaikilla lapsilla, paitsi nuorimmalla pojalla on ihanan isot omat huoneet, ainut vaan että kaikki nukkuu äidin huoneessa toistaiseks, paitsi tää 15v kundi. Isä on ollu duunimatkalla nyt 5 viikkoa. 

Zoella on ihana huone, se on ihan pinkki. Siellä on jäätävä sänky! Kaikki tavarat on pinkkiä, barbie juttua, penkit pinkkiä.. Ihan kaikki! 

Sammylla, (Samanthalla) on ihan jäätävä huone myös. Sänky tosin on pedattu gebardi ja mustalla kuosilla. Huone on täynnä meikkejä, erilaisia rasvoja, kysnilakkoja.. Mulla ei oo varmaan eläissäni ikinä ollu noin paljon meikkejä mitä tältä 11v mimmiltä löytyy huoneesta.

Robertin huone on perus pojan huone. Täynnä erilaista pikku krääsää ja jotain luoteja sun muuta.. 

Mun huone on ihanan pieni, mutta mä pääsen suoraan ylä verannalle täältä. Mulla on myös tupla ovi ja ovessa hyttyssuoja, eli voin tuulettaa tätä huonetta pelkäämättä hämähäkkejä ja muita tappo mörköjä.
Mulla on myös ihana kylppäri/vessa, missä on jäätävän isot (kaks kappaletta) käsien pesuallasta ja kylpyamme + suihku. 

Vanhempien huone on iso ja siellä on kaksi isoa king sänkyä + oma kylpyhuone ja nuorimmalle pojalle on patja lattialla. 
Kaikkien huoneesta ylhäällä pääsee ylä verannalle. 

Alakerrassa on ihan jäätävä televisio ja iso keittiö, on tietokone tilat erikseen ja piha on uskomattoman iso.. Siitä sitten muistankin mihin jäin. Eli mikä mun päivän ohjelma on.. Eli kun muksut lähtee kouluun, meitsi jää siivoo asuntoa.  Imuroin, pesen lattiat, keittiön, tiskit, vessat, pyykit, kuivat pyykit pois, petaan kaikkien sängyt, lakasen verannan ja terassit, parvekkeet... Siivoon lasten sotkuja :D Oon 10 aamulla valmis ja sen jälkeen mulla on 15:15 asti omaa aikaa.. 

Kävin ensimmäisenä päivänä, eli maanantaina kävelemässä noin kympin lenkin näitä ylä-alamäkiä. Löysin jotain poneja jostain ja pääsin paijailemaan niitä. Seuraavana päivänä otin bussin ja menin Tweed city kauppakeskukseen. Tää paikka missä asun on noin 40 minuuttia Gold Coaastin ydin paikasta, eli ihan törkeen kaukana. Moikka laiffi hetkeks taas. No jatkan tätä iisii menoo. 
Kävin tiistaina avaamassa Westpac pankista pankkitilin itelle. Alko eka kiukuttelee, et ptäs tulla uusiks huomenna, kun ei oo vapaata asiakaspalvelijaa ja sit ku näytin mun grippi pussii mis oli seteleitä ja kysyin et mistä sit saan avattuu nyt tilin, ni otti mut heti jollekki palvelijalle ja tuli tosi hyvää palvelua :D 
Kävin  myös vaihtaa rahaa jossain pisteessä missä sain paremmalla vaihdolla, kun pankissa. Juttelin aikani sen tytön kaa, ni tokas et voisin tuua mun cv:n sille maanantaina, kun on tuol managerina. Voisin saada sieltä duunia.. :D Tää oli mun ensi kosketus Ausseihin :D 

Kauppakeskukset tääl on isompii, kun Uudessa-Seellannissa, turha varmaan kertoo et autoi on enemmän ja ihmiset pukeutuu sata kertaa paremmin, kun hobittilas.

Noniin, mun päivärytmi kuitenkin jatkuu joka päivä klo 15:15, kun muksut tulee koulusta. Sit otan eväskotelot ja siivoon ne, täytän ne osittain uusiks. Alotetaan Cathyn, eli äidin kanssa puutarha hommat joskus puol neljä tai neljä ja niitä sit tehäänkin noin kuuteen asti, kunnes mennään tekemään ruokaa yhessä. Lapset on aika villejä tässä vaiheessa ja kämppä näyttää ku mikäki sikala, koska ne on penkonu kaikki kaapit läpi ja tyhjentäny kaikki herkut kaapeista.. :D 
Kuitenkin ruuan ja muun jälkeen, meikä siivoo viel keittiön ja sit saan mennä pois. Päivä pulkassa.

Tuli tosta mieleen et ensimmäinen päivä ja puutarha hommat ausseissa.. Mitä jengi ajattelee ensimmäiisenä, kun puhutaan Ausseista. "Kaikki yrittää tappaa sut, siel on hämähäkkei, käärmeit ja haita??" Ok.. ja hyvän näkösii miehii.
Joo no mun puutarha hommat alko maanantaina menemällä pusikkoon nyppimään rikkaruohoja :D Kirjaimellisesti möngin siellä sisällä... ei pelottanu.

Oon käyny täällä paljon lenkkeilee ja sit yks päivä poljin lasten tsygällä joku 12km ja menin vaa noit hiton ylämäki-alamäkii ja voin sanoo et kotimatkal meinasin itkee :D Oli jalat niin krampissa..
Yksin on aika kuivaa..

No kirjotinpahan facebookin Suomalaiset Australiassa ryhmään ja sieltä nyt on tullu mulle viestiä. Palataan siihen myöhemmin :D