sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Tongariro Alpine Crossing 22.1.2016, Hiking/20km / 7h

Majotuttiin edellinen yö jossain Tongariro National Parkin läheisyydessä. Ajettiin illalla Tauposta leirintäalueelle, missä Markus odotti meitä. Markus on siis se kundi saksasta, joka tavattiin Taurangassa. Sovittiin, että kävellään kimpassa vaellus. Säästetään sillä jokainen 30nzd, eli kolme henkilöä yhteensä 90nzd. Bussi nimittäin maksaa 30 dollaria ja meillä oli kaksi autoa, joten fiksuinta oli ajaa yksi auto starttiin ja yksi auto finaaliin.

Tehtiin Nicin kanssa eväät valmiiksi edellisenä iltana. Pakattiin sateenpitävätakki, pitkät housut, shortsit, pari vaihtopaitaa, jotain ensiapu juttuja, vettä 3l molemmille, ruokaa.

Herättiin aamulla jo 5:00. Oli aivan pilkkopimeetä, joten sovittiin että syödään aamupala startti paikalla. Jätettiin meidän auto end paikalle ja Markuksen auto lähtöpaikalle. Saatiin auto parkkiin missä oli vartiointi, eli ei tarvinnut huolehtia, että auto ei olisi ehjä kun tullaan maaliin.

Syötiin aamupala ja lähdettiin kävelemään noin kahdeksan pintaan. Parkkipaikalla oli jäätävän kylmä, joten mulla oli päällä huppari, takki ja pitkät housut.
Ehdittiin kävellä ehkä pari kilsaa, kun oli pakko vaihtaa shortsit jalkaan. Sää vuorilla muuttuu todella äkisti. Pysähdyttiin noin 150 kertaa, kun mun matkakaverit halus ottaa joka kivestä kuvia. Alku oli aika hidasta. 





Noustiin jyrkkää mäkeä ylös, kapeita portaita. Alkumatka oli aikalailla vain ylämäkeä.
Jossain välissä on vähän laskettava, joten laskettiin vähän mäkeä alas ja tultiin paikkaan, mikä oli tasainen. Oli, kuin kuussa kävelisi.






Kiivettiin taas vuorelle, välillä oli niin jyrkkää että sai pitää ketjusta tukea. Joihinkin kohtiin oli siis laitettu ketju, koska polku oli kapea ylös ja siellä oli paljon irtokiviä.


Nähtiin Emerald Lakes. Ne oli tosi upeet. Kirjaimellisesti ne hohti vihreenä, kuin joku myrkky. Mä ja Nici jatkettiin tästä matkaa kimpassa. Me jätettiin Markus kävelemään yhen Canadalaisen kanssa summit lenkkiä, mikä oli n. tunnin pidempi. Tavattiin siis tää Canadalainen matkalla vuorelle.





Syötiin vuorilla ylhäällä lounas. Oli niin kylmä, että sai pukea takin jalkojen suojaksi.

Loppu n. 7km oli pelkkää alamäkeä. Yksi kiivettävä kohta, mutta muuten alamäkeä. Otti aika hyvin polviin. Lämpötila muuttui myös täällä, oli yhtäkkiä 27 lämpöä.
Nähtiin toiselta puolelta vuorta koko Lake Taupo ja pienempi järvi. Maisemat oli upeat! 



Käveltiin loppumatka yhen hollantilaisen Kundin kanssa. Se käveli samaa tahtia meidän kanssa ja oli yksin, joten otettiin se meijän lenkkikamuks.

Selvittiin Tongarirosta 7tunnissa, matkaa tuli 20km. Tähän pitää ottaa huomioon meidän 150 pysähdystä ja valokuvia. :D Reitti oli 19,4 ja meidän piti kävellä ekstaa vielä 700m, meidän autopaikalle. Käveltiin siis 20,1km! :D

Markusta ja Canadalaista kundia odoteltiinkin sitten melkein 3h autolle.. Ne oli eksyneet uimaan.. :D

Mangesiumia ja Turangiin leiriytymään! Siijuu!

















Btw, adidakset toimi hyvin! Ei hiertymiä! Nyt voi alkaa juoksee joka aamu :D