torstai 12. toukokuuta 2016

Bridle Path ja kuulumisia

Alotin duunit meidän viereisessä ravintolassa. Se on hieno ruokaravintola ja mä toimin siellä baarin puolella myyjänä. Saa kaataa ihan huolella binii tuoppeihin, meillä meinaan on asiakkaita. Se leipomo homma, no en menny sinne. Se olis ollu varmaan ihan jees duuni jollekkin, mutta ei mulle.

Oon käyny nyt juoksemassa 1-2 kertaa viikossa. Käytiin toissapäivänä Bottle lake forest parkissa kävelemässä yhen englantilaisen kundin ja Nicin kanssa. Käveltiin joku 7km ja käytiin autiolla biitsillä kattomassa merta. Tää oli aika iisi lenkki. 

Eilen ennen duunia käytiin 2,5 h kiipeily lenkillä Bridle Path nimisellä vuorella. Oon käyny täällä nyt kaks kertaa kiipeemässä, mutta menty aina aika iisi träkki. Nyt päätin kokeilla vähän extremeä, mikä ei ole kartalla. Käveltiin siis pysty ja jyrkkää mäkeä kilometri ylös. Ylhäällä pikku breikki ja jatkettiin jyrkkää mäkeä ylemmäs. Käytiin kallioilla istuskelemassa ja kiivettiin vielä ylemmäs paikkaan missä ei kai olis saanu olla, mutta semmosiin paikkoihinhan sun on pakko päästä :D nähtiin koko Christchurch todella korkealta! 
Alaspäin meno oli aika hankalaa, koska mäki oli jyrkkä ja liukas. Välillä jouduttiin kunnolla pitämään kivistä tukea, että päästiin laskemaan kalliota alas. Ei ollu siis ihan mikään ihan tavallinen mäki. Hahah! 

Eilen illalla täällä oli joku maanjäristys. Oli kuulemma 4,7 voimakkuudelta. Mä en oo tuntenu mitään. Olin tosiaan töissä. :D nyt odotellaan jälkijäristystä.. 

Tänään käytiin kävelyllä Nicin kanssa Botanic Gardenissa. Nici lähtee huomenna, joten se kokkas mulle lounaan tänään. 


Joutu pitää kiinni, koska oli aika jyrkkä paikka ja tuuli :D










Christchurch ja taikametsä

Täällä on niin kaunis syksy! Kesä oli todella kuuma ja pitkä, meidän puut on ihan oransseina. Christchurchin keskustassa on upee paikka, Botanic Garden. Se on niin, kun jäätävän iso puutarha. Siellä voi kävellä vaikka koko päivän. Suosittelen jokaiselle tänne matkustavalle, se on myös kesäaikaan kaunis. Tällä hetkellä puut hohtavat kultaisena ja oransseina. Eilen oli +22 ja aurinko paistoi koko päivän. Kävin puutarhassa kävelemässä pari tuntia. Siellä on ns. Salasia polkuja minkä päästä voi löytää upeita hiljaisia lampia ja linnut laulaa. Erilaisia puuta ja pensaita uskomattomilla väreillä! Puutarha ei ole siis mikään pieni paikka. Siellä on myös ruusutarha, sisähalli missä on kukkia ja ulkona saatat löytää hedelmiä puista. Auringon heijastaessa puiden oksien välistä tää paikka näyttää taikametsästä.

Meillä oli muuten himassa suomen resepteillä tehtyä mustikkapiirakkaa pari päivää sitten! Oli aika hyvää :D 

Terkkui!