maanantai 18. huhtikuuta 2016

Milford Sound

Eilen illalla kävin pienellä kävelyllä Lake Te Anaun rannalla ja löysin jonkun reitin minkä varrella näin papukaijoja. Oli ihan siisti paikka tolleen ilta hämärällä.

Tänään aamulla heräsin ja mun ääni kuulosti niin järkyttävältä, että totesin et tää Te Anaun trakki päivä siirtyy huomiselle. Aamu oli kuitenkin niin aurinkoinen ja hyvä, että ehdotin Nicille jos lähettäis Milford Soundeille kuitenkin tänään, skipattais vaellus siellä.. Ajetaan vaan pari tuntia sinne katsomaan minkälaiselta se näyttää ruskan aikaan.

Milford soundeille on noin 120km täältä Te Anausta. Ajettiin aamusta sinne noin pari tuntia. Pysähdyttiin matkalla ties kuinka monta kertaa, koska maisemat on niin upeat. Ruska tosiaankin näyttää kauniilta täällä lännessä tähän aikaan!

Latasin mun snapchatin täyteen videoita, eli mikäli joku haluu käydä katsomassa, niin sari1.koponen nimimerkin alta löytää.

Maisemat tosiaan Milfordeille on hyvin vuoristoiset. Mennään kapeita serpenttiiniteitä ylös-alas. Kävin täällä joulun aikaan faijan kanssa veneretkellä ja nyt meillä oli Nicin kanssa enemmän aikaa tutkia paikkoja.
Pysähdyttiin upealle vesiputoukselle ja käytiin katsomassa look out paikkaa venesataman äärellä, mistä näki kauniin meren ja vuoret.

Paluumatkalla pysähdyttiin lounaalle Te Anau järven äärelle. Täällä kokeilin myös vähän kalastusta, tosin ranta oli aika matala.

Meijän leirintäalueella on muuten kuumavesi pyykinpesukoneessa, tiiättekö kuinka hypin onnesta! Täällä siis kaikki pestään kylmässä vedessä. Sä et ikinä saa likaa pois vaatteista kylmällä vedellä :D

Menomatka Milford Soundeille. Pysähdyttiin rauhallisen joen rannalla. Kavereina meillä oli vain mäkäräisiä ja kaunis maisema.

Maisemaa

Upee pilvi vuorella


Näköalapaikka Milford Soundeilla, tuolla käytiin faijan kanssa joulukuussa veneilemässä..


Upea taukopaikka korkealla vuorella. Kaunis maisema.

Peilin kirkas lampi matkalta :)


Lumihuiput edessä ja koski


vesiputous


Vähän parempi pesu. Täällä pestään vaatteet aina kylmässä vedessä, mikä on suomalaiselle Sarille kova paikka.Nyt löyty plus kuuskyt pesuohjelma!


Kokeilin rapalaa lounaspaikalla kotimatkalla Milford Soundeilta