maanantai 11. huhtikuuta 2016

Lake Tekapo, Lake Pukaki ja Twizel

Moikka! 

Unohdin päivittää lauantailta, että saatiin vararengas vaihdettua oikeaan renkaaseen "super" edullisella lauantai hinnalla. Täällä siis huoltamot kiinni lauantaina, mutta löydettiin silti rengasliike mikä vaihtoi renkaan ja maksoi 65 dollaria koko soppa. Asiakaspalvelu oli täysi kymppi ja tutkivat päälle vielä Mazdan akun, mikä pitäis vaihtaa! Käytiin tän reissun jälkeen Godley Beah parkilla. Ajettiin siis todella jyrkkällä vuorella ja koko vuori ylös ja vuoren huipulla ilman mitään kaiteita (äkki pudotuksella). Maisemat oli upeat, nähtiin koko Christchurch, meri ja toinen puoli "merestä". Ylhäällä vuorella oli laskuvarjohyppääjiä ja muutama hyppäskin vuorelta. 
Käytiin kävelemässä ja syömässä piknikki biitsillä ja illalla kiivettiin Bridle Path vuorelle. Jyrkkä vuori ylös, noin tunnin reissu ja nähtiin sieltä myös Christchurch. Otti vähän pohkeisiin, haha! 

Ajettiin eilen Twizeliin. Tää on kaupunki lännessä. Ajettiin kauniin ja hyvin suositun Lake Tekapon kautta. Meillä oli tarkotus majottua siellä yö tai kaks, mutta leirintäalue oli kuin mikäkin huvipuisto, täynnä porukkaa. Oltais jouduttu odottamaan respaan pääsyä varmaan tunti. Päätettiin ajaa 50 km kauemmas, Twizeliin, koska sielläkin oli Lake Pukaki ja mahdollisesti vähemmän turisteja. Tarkoituksena meillä täällä on siis kävellä vaellus Mt Cookilla. Siellä on uskomattoman mageita reittejä, ihan tunnista pariin päivään.

Ajeltiin rauhassa Christchurchista Tekapolle. Matkalla ajettiin Route 66 kahvilan ohi. Pysähdyttiinkin hakemaan kahvit ja ihastelemaan paikkaa. Piha oli täynnä vanhoja jenkki autoja ja muuta jenkki sälää. Upea paikka! Juteltiin paikallisen metsästäjä Kundin kanssa, mikä oli pysähtynyt myös hakemaan kahvit ja ulkoiluttamaan koiraansa.
Lake Tekapon kohdilla pysähdyttiin varmaan kilometrin välein. Sama Lake Pukakilla. Niin kauniit oli värit siellä!
Nähtiin Mt Cook aivan autotien reunasta, koska oli niin selkeä ja aurinkoinen ilma. Täällä on vuoria, turkoosin sinistä vettä, tyhjiä autoteitä, metsää! Tää on vähän, kuin lapin maisemia jossain päin. Täällä alkaa myös näkymään pikku hiljaa ruska, mikä tulee olemaan kaunis! 

Twizel on pieni kylä. Käytiin tutkimassa Twizel jokea ja Nici kävi uimassa siellä.
Hullu muija! Täältä näkee siis myös Mt Cookin lumihuipun! Joki on upea. Reunus joessa vaaleanpunaista jotain vesikasvia. En oo koskaan nähnyt ton väristä kasvia. Vesi on hyvin kirkasta ja täynnä pieniä kaloja.

Täällä on tähtiä enemmäin kuin missään! Ne on kauniita. Tää Twizel kaupunki on niin pieni ja täällä ei turhaan katuvaloja ole. Nähtiin siis upea tähtitaivas illalla. Kaikista upeinta oli, että pystyit näkemään nämä tähdet ennen nukkumaan menoa auton ikkunasta. Yö oli kylmä ja ensi yö on kuulemma nollassa.. Hauskaa seurata säätä täällä. Ylhäällä Pohjoisessa on vieläkin +21 ja yöllä +17. Täällä päivisin +16 ja yöllä siinä 0-7 paikkeilla. Vilposia unia.. :)

Yritettiin suunnitella retki Mt Cookille tälle aamulle, eli maanantaille. Pakattiinkin kaikki valmiiksi eväistä lähtien. Leirintäalueen omistaja varotteli huonosta säästä ja meijän pitäis tsekata sää Mt Cookin infosta 8:30, kun se aukeaa. Lähdettiin aamusta ajelemaan aamupalan jälkeen klo 8:00 Cookille. Ajeltiin Lake Pukakin reunustaa pitkin. Maisemat oli upeat! Nici sai 8:30 puhelimella kiinni infosta leidin, joka sanoi että ei missään nimessä suosittele vaellusta tälle päivälle. Vuorella tuulee 110km/tunnissa, lisänä hirveä vesisade. Vaarallista lähteä kokeilemaan onnea. Tosiaan myös koko vuorta ei tule näkemään, mikäli vettä tulee tai sää on sumea. 
Me käännyttiin sitten takaisin Twizeliin. Pysähdyttiin matkalla heittelemään vähän uistinta kristallin kirkkaassa vedessä. Kokeillaan huomenna uudestaan. 

Tänne luvattiin myös vettä tänään. Käytiin aamupäivällä 1,5h lenkillä Twizelin kaupungin ympäri. Kello on nyt 14:00 ja vesisadetta ei näy. Täällä on normaalia, että sä muuttuu hetkessä. Pekka Poutaan ei oo siis täällä luottamista. 


route 66






Tekapo


Lake Tekapo


Mt Cook






Niki hyppäsi uimaan eilen illalla



Tämän päivän lenkiltä...

Twizel river


Twizel river on upean kirkas




Lake Pukaki tänään.