sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Elämä on ihanaa

Viikonloput täällä on aika rankkoja. Meillä saattaa olla 4h ratsastusta päivän aikana. Mua ei haittaa, koska tykkään näistä ihmisistä ja eläimistä. Vedetään 2 eri "trackia", toinen nousee korkeelle vuorelle mistä voi nähdä pitkälle! Mennään se yleensä kokeneiden ratsastajien kanssa, koska välissä pitää ottaa aika kovaa laukkaa.
Meillä on täällä välillä ns. fun ratsastuksia. Ei kuulemma ole, fun koska reenataan hevosia. Tosiasiassa on juuri sitä funia.
Mitä mietin kun nousen "fun ratsastuksen" aikaan hevosen selkään ja lähden maastoon. En mitään muuta, kuin maisemia! Täällä ratsastetaan omilla mailla ja ns. Aitauksien sisäpuolella. Lääniä on paljon. 
Ratsastuksen aikana näet lampaita aivan vierestä, karitsoja, vuohia, lintuja, isoja lintuja, käveleviä mustia vähän kanan näköisiä isoja lintuja, pupuja, pupun poikasia, lehmiä.. Mitä vaan! Kuulet kun linnut laulaa ja lampaat määkyy! 2 trackille mentäessä pääset tän alueen korkeimpien vuorten päälle ja näet sieltä uskomattomia maisemia. Ratsastat metsässä, vuorien välissä, vuorien päällä.. On palmupuita, lehtipuita.. Maasto vaihtelee. 
Tänään pääsin ajamaan lampaita takaa ja keräämään ne kasaan hevosten laitumelle. Siistiä! Huomenna jatketaan ja pääsen reenaamaan mönkkärillä ajoa. Tosin en tiiä mitä reenattavaa siinä on, osaan jo. Setä pitää mulle kuitenkin ajotunteja :D
Tällä viikolla meillä on vuohien tarkastusta ja kerätään ne kasaan. Kunnon maalaiselämää! 
Joka päivä, kun pääsen duunista, otan kahvin ja meen terdelle istuskelemaan. Meijän tallikisu tulee mun viereen istumaan, jokaikinen päivä :D täällä rentoutuu! 

Zoi mun pony ja vuohia laitumella

Manami meidän japanilainen taiteili Janalle ja mulle japaniks meidän nimet käsiin. Janan käsi on ylempi :-) 

Lehmä

Tui






Day off ja Whangarei perjantai 13.11.2015

Mun day off 13.11 perjantaina! 
Varasin torstaina liput Whangareihin. Se on bussilla noin 2h matkan päässä Warkworthista pohjoiseen. Mietin, jos näkisin kaupunkia ja ison vesiputouksen mitä netissä oli hehkutettu. 
Me ajettiin Henkan kanssa Whangarein ohi, kun mentiin Paihialle. Muistan sieltä vaan chillin näkösen clubin "69". 

Varasin bussin Naked bus, koska se on edullinen täällä. Matka edes-takasin makso n.50nzd, eli joku 30€ pyöreesti. Lähtö klo 9:00 aamulla ja paluubussi lähtis Whangareista klo 16:15.

Kelailin mitä tapahtuu reissussa, koska olihan se perjantai 13. 

Heräsin perjantai aamuna klo 7:00. Hauskaa tää rytmi, mikä on 7:00 aamulla ylös ilman kelloa ja 22:00 nukkumaan. 
Rogert vei mut bussiasemalle. 
Venailin bussia mikä oli 18 minuuttia myöhässä. Perus suomalaisena olin jo 4 minuutin kohdalla hermona! 10 minuutin kohdalla mietin, meninö bussi ohi ja vartin kohdalla lähdin kävelemään kohti infoa! Jostain kumman syystä Rogert tuli tarkastamaan, että mä oon päässyt bussiin. Mentiin sen kanssa kimpassa kysymään, että tietäiskö infotäti aikatauluja. Sillonhan se bussi tuli. Kiittelin Rogerttia, se on aika huippu setä! 
Pääsin Whangareihin noin 11:20. Sää oli aurinkoinen n. 18 astetta. Kävin kysäsemässä infosta, miten pääsen parhaiten vesiputouksille. Paikallisbussi vie sinne noin 30 minuuttia ja maksaa 4dollaria. Siistiä! Bussiasema n. 10minuutin kävelymatkan päässä. Kävin katsomassa vähän paikallista taidetta "art gallery" mistä en tajunnu juuri mitään.. Paikka oli infotalossa ja ilmainen.

Taidetta

Lähdin suunnistamaan ruokakauppaan ostamaan herkkuja. Latte oli pyöriny mun päässä jo viikon, eli seuraavaks suunnistin kahvilaan hakemaan kunnon laten mukaan! Löysin pienen kahvilan matkalta. Loisto valinta! Myyjä oli ihana. Kysyi ensimmäisenä mistä oon kotosin. Vastasin ja aloitti tarinan. Kertoi mulle kuinka oli käynyt Suomessa muutamaan otteeseen. Oli myös käynyt 15vuotta sitten Stokkalla ja ostanut nahkaiset kengät sieltä. Kengät oli vieläkin ehjät. Kehui suomalaista laatua... Neuvoi mulle vielä mistä bussi lähti ja toivotteli iloisesti päivänjatkoja! 

Latte :)

Löysin bussin ja ihan ajallaan. Bussissa olin vähän pihalla, koska mun aikataulu näytti että perillä oltais xx aikaan ja 3 pysäkki. Bussi tosiaan oli paikallisbussi, mikä pysähty jokaisella pysäkillä, missä paikalliset vaan nappia painoi. 
Kysyin apua eräältä rouvalta. Rouva oli niin mukava, että meni sanomaan bussikuskille ennen omaa pysäkkiänsä, josko setä voisi kertoa millon tämän Nuoren mukavan Tytön kuuluu jäädä pois! :D 
Mä löysin siis vesiputouksen! Se oli bussipysäkiltä noin 2minuutin kävelymatkan päässä. Paikka oli upea! 


Saavuin parkkipaikalle missä oli muutama auto, parkkipaikan jälkeen alkoi nurmikko missä oli picnik-pöytiä ja nurtsin jälkeen alkoi joki, mikä virtasi ja virtauksen päässä oli putous. Olin siis putouksen päällä! 


Kävelin näköalapaikalle katsomaan putousta. Muutama uhkarohkea, ehkä ihonvärin perusteella paikallinen tyttö seisoi putouksen päällä kivillä.. 
Putous kuohui kovaa ja se oli mielettömän korkea. 




Syötin sorsille doneja.

Kävin kävellen myös putouksen "alapuolella". Sinne meni metsää pitkin pitkospuut ja portaat. Putouksen alla joku kundi ui. Juttelin muutaman sanan ja jatkoin matkaa. 




Metsä oli uskomatonta, vähän kun taikametsää ilman sieniä. Upeeta. Vesi mikä laski putouksesta jokena eteenpäin oli kirkasta. 


Jos mulla olis ollu enemmän, kun 40minuuttia aikaa, olisin ehdottomasti käynyt kävelemässä jonkun luontopoluista. Mulla ei valitettavasti ollut aikaa, koska bussi lähti takasin keskustaan. 


Mun picknikki jäi myös unelmaks tuolla putouksilla.  

Pääsin bussilla takasin Whangareihin ja tarkotuksena oli shopata joku t-paita. Kiertelin tyyliin kaikki kaupat, kunnes löysin jonkun 7dollarin harmaan paidan. En tiiä mitä teen, jos joudun jossainvälissä ostamaan enemmän vaatteita täältä. Hankalaa.
Kävin picnikillä venesataman vieressä. Siinä oli joki, ihana kävelytie, paljon purjeveneitä ja nurmikkoa. Loistava paikka! 


Kävin katsomassa ennen bussin lähtöä taidetta galleriassa. Galleria oli joku paikallisista taloista ennen vanhaa. Gallerian pitäjä oli fiiliksissä, että tulin. En tiiä olinko päivän ainut asiakas. 



Bussi lähti 16:15. Kotimatka meni nukkuen noin 2h. 

Perille päästyä tytöt tuli hakemaan mut dösäriltä ja käytiin kimpassa raflassa syömässä ja juomassa siiderit. Pelailtii vähän bilistä ja fiilisteltiin iltaa. Alicia meijän tallityöntekijä esitteli ravintolaa ja kavereitansa meille. Oltiin "himassa" vasta 23:00 illalla. Aika hurjaa.