sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Kuulumisia Aucklandista

Bussi lähti aamulla 7:45 Aucklandiin. Roger vei mut bussipysäkille, mikä oli Warkworthissa. Sain läksärilahjaks pariskunnalta vielä heidän oma tekemän t-paidan, mihin oli suunniteltu mun kuva. Mä ratsastin siis Forest hepalla :)

Saavuin Aucklandiin jo 9 aamulla. Hostelli huoneen sain vasta klo 14:00. Jätin rinkan hostellin viereiseen turistikauppaan ja kävin hakemassa laten. Istuskelin satamassa ja katselin kun kalastajat kalasteli kaloja. 

Päivä meni vähän hengaillessa. Söin hyvin ja istuskelin ulkona. Aucklandi on vähän turhan iso kaupunki mulle.

Lauantaina heräsin jo aikasin. Kävin hakemassa aamulaten ja suuntasin taas satamaan. Istuskelin ja katsoin, kun laivat lähti. 
Kävin aamupalalla ja päätin suunnata itseni infolle. Tänään on pakko keksiä jotain tekemistä.
Infosta varasin päiväreissun Rangitoto tulivuorelle. Laiva lähti klo 12:15 satamasta ja kesti noin 30 minuuttia tulivuorelle. Tapasin laivajonossa myös suomalaisen perheen. Ihmeellistä, täällä ei montaa suomalaista näe!
Pääsimme perille noin 12:45. 
Mulla oli mukana vesipullo, nuudelipussi ja karkkia. Suunnitelma oli vähän kävellä saarella.. 
Lähdin suunnistamaan polkua pitkin ylöspäin. En tosiaan suunnitellut käveleväni ylös asti.
Osa porukasta hyyty matkalla ja käänty ympäri. Mä marssin ilosena helteestä eteenpäin. Saari oli aika tylsä, tai reitti oli  aika tylsä. Oli mustaa laavakiveä paljon, tuhkaista tietä ja öö vähän heinikkoa. 
Sain matkalla kiinni yhen ranskalaisen mimmin. Se piti taukoa, ni mä pidin sitten samaa aikaa. Jatkettiin matkaa kimpassa!  Mimmi vaikutti mukavalta. Hiekkatie vaihtui puuportaiksi ja lähti jyrkkään nousuun. Kivuttiin ylös asti, mikä oli näkemisen arvoinen asia!
Nähtii Aucklandiin, nähtiin meri, nähtiin koko tulivuori!
Ranskalainen mimmi, nimeltä Charlotte kysy josko haluisin kävellä sen kanssa pidemmän reitin takas.. Kartan mukaan kevyet 3h. Me oltiin nyt kävelty noin tunti ylös. Miksi ei. Lähettiin tarpomaan saarta ympäri. Välillä oli pienempiä polkuja, missä kasvoi vähän vihreetä ja välillä oli mustas laavakiveä koko tie. Talsittiin meijän kolmen tunnin matkaa vain 2h ja päästiin perille. Yhteensä siis 3h marssimista ylös alas saarella. Meijän botski lähti takas Aucklandiin klo 16:00. Ehittiin siihen, vähön niinku juosten loppumatka :D sovittiin, että käydään kimpassa syömässä vielä illalla. 
Mukava päivä! 

Itse retkeilijä lähös kiipee!