maanantai 8. elokuuta 2016

Taylors Mistake

Lauantai meni Rugbya katsoessa. Se on niin iso juttu täällä. Isompi juttu varmaan, kun meillä Suomessa lätkä :D Oli aika ronski heitto, mutta siis melkein joka ikinen seuraa rugbyä täällä maassa. Olin Seanin kanssa kattomassa paikallisessa pubissa ja se oli aivan tupaten täynnä porukkaa. Niin täynnä, että vaikka siellä oli kolme eri puolta ja screeniä, niin 80 minuuttia mitä matsi kesti, sai seistä koko ajan. Peli oli Etelä-Afrikka vastaan Uusi-Seelanti, Uusi-Seelanti voitti.

Oltiin sovittu Leon kanssa, että mennään vaeltamaan Tylers Mistake, koska on mun viimeinen viikonloppu täällä Christchurchissa. Träkki mitä kummatkaan ei oo vielä nähny. Arviolta noin kolme tuntia kävelyä, kuulostaa aika sopivalta.
Viimeksi käytiin Leon kanssa Ryde Falls.

Mun on pakko kertoo tää juttu ennen reissujuttuja!! Kokeilin elämäni ekaa kertaa proteiini banaani pannareita ja jäin ihan koukkuun. HUHUHUH miten hyvii! Eri ohjeita löytyy, voit tehä mm. 2 munaa, banaani, kanelii ja pannulle. Mut tää mun ohje, terveeeee!

Banaani pannarit Sarin ohjeilla:

- 2 kananmunaa
- 1 1/3 kuppi Kokonaisii kaurahiutaleita (oats)
- 1tl leivinjauhe
- Kaneli (no oman tunnon mukaa, mut nii et maistuu!!)
- 1-2 tl oliiviöljy
- 1/2 kuppi raejuusto
- 1/2 kuppi vettä
- 1 banaani

Kaiken voi sekottaa blenderissä, eka munat ja sitten jauhot ja muut fiksusti. Paista voissa. Lisää päälle banaania. Kokeilin myös miinus toi banaani ja tuoretta ananasta :D

Lähettiin tuttuun Leo tyyliin myöhässä, tosin vaan tunnin myöhässä tällä kertaa. Meikä oli vetäny niin hyvän pannari aamupalan ettei harmittanu. Startattiin auto 12. Ajettiin päälle puol tuntia Taylors Mistake paikalle. Matkalla nähtiin, että viime yön pakkanen oli tuonut vuorille hirmuisasti lunta. Vau! Täällä on oikeesti ihan lämmin kaupungissa ja kuivaa, mutta sitten näät kaukana lumihuiput. Tämmösen talve haluisin suomeenkin. Täällä ruusut kukassa vielä keskitalvellakin ja kenenkään ei tarvii masentua pimeeseen.
Pysäytettiin auto surffirannan viereen, missä oli autoparkkipaikka. Tracki alkoi meren rannalta. Oli niin aurinkoinen sää, että ei oltu ainoat kävelijät reitillä. Polku meni meren yläpuolella. Niin kaunista. Näit koko ajan meren ja jouduttiin kiipeemään ihan kunnolla ylös. Otettiin parit kuvat matkalta.
Pysähdyttiin huipulle syömään myslipatukat ja katsomaan lumihuippuja, mitkä nähtiin nyt ylempää. Tosin nää oli eri huiput mitä nähtiin automatkalla.
Ajateltiin eka, että kävellään takas mutta siinä fiksuna sitten päätettiin jatkaaa puolivälistä vielä tovi, että nähään toinen niemen kärki ja seikkailtiin siellä vuorella tovi. Käytiin myös katsomassa jotain bunkkeria mikä oli joskus rakennettu tänne, jos sota yllättää.
Koko meijän reissun paisto aurinko, vaan täällä bunkkeri paikan puolella tuuli vähän ja oli viileä. Paluumatka oli hupaisa ja valoisa :D Pysähdyttiin pariin kertaan ihastelemaan merta.

Käytiin vielä träkin päätteeksi istuskelemassa biitsillä. Vaikka täällä on talvi, niin porukka surffaa täydestä rakkaudesta lajiin. Uskomatonta!

Illalla meillä oli tän perheen pojan synttärit. Näillä on siis neljä lasta. Kaksi asuu täällä, yksi Ausseissa ja yksi tääl Christchurchissa. Se kuka asuu tääl Christchurhissa tuli kylään ja syötiin yhdessä illallinen ja jälkkäriks hedelmäsalaattia ja suklaakakkua. Namii! Meni ihan reisille toi urheilu ja kakku :D







Sarppa ja Leo

Uskomaton maisema ja kaukana vähän lumihuippua