perjantai 12. helmikuuta 2016

11.2.-12.2. Startti työelämään

Trudy meijän esimies lähetti viestiä, että ensimmäinen työpäivä starttaa klo 7:15. Ajettiin siis aamusta kurpitsa maalle. Mä luulin koko ajan, että duuni on super raskasta ja meidän pitää kävellä 8h päivässä. Tavattiin pari saksalaista mimmiä, jotka kerto meille kauhutarinoita tästä paikasta. Tosi asia oli vähän eri. 
Seistään siis kurpitsalaitteessa. Siellä menee liukuhihna mihin keräilijät kerää kurpitsat ja me sitten katsotaan mitkä on hyviä ja mitkä on huonoja. Meillä on aurinkosuoja, tosin aamuaurinko paistaa suoraan jaloille. 
Meitä on "harvestamassa" minä + 3 muuta. Kaksi Maori naista, eli paikallista. Ihania! Wendy ja Manu. Manu muuten meinaa Maori kielellä lintua. Nici sitten mun kämppiksenä toki ja mä. Meijän kurpitsan kerääjät on thaimaalaisia kundeja. Ne on hulluja! Tekee auringossa 10 h päivää valittamatta. Niil on kumisaappaat ja kaiken maailman rusketuksen esto vaatteet. Ei oo iha joka pojan juttu. 

Me tosiaan kerätään nelistään kaikki huonot kurpitsat pois hihnalta. Niin yksinkertasta hommaa, että kuka tahansa taliaivo osaa sen. Saadaan viel melkee dollari tunnille enemmän palkkaa, mitä reppureissaajan minimipalkka on. Voidaan juhlia. 
Saadaan myös ottaa kurpitsamaalta niin monta kurpitsaa, kun vaan halutaan kotiin! 
Ekana päivänä tietty otettiin heti iso kurpitsa ja valmistettiin siitä soppaa! Aika herkkua! Löysin netistä vaikka mitä ohjeita, mitä on pakko testata :D en varmaan ikinä enää kotona syö kurpitsaa tän reissun jälkeen! 
Me muuten lähetetään nää kurpitsat täältä maalta Kiinaan, Koreaan ja Japaniin. 

Tehtiin ekana päivänä kevyt kymppi hommia ja tokana päivänä ysi. 

Tässä tokan päivän kurpitsa kotiin. Meillä on siis normaalisti vihreitä kurpitsoja, mutta näitä spesiaaleja mahtuu myös mukaan. Tää oli painoltaan 7,5 kg. 





Hevospäivä 10.2

Oon varmaan ikuisesti onnellinen ponityttö! Ainakin siltä tuntu tänään. 
Aamulla satoi vähän vettä, joten viivytettiin "tallille" lähtöä sen verran, että saatiin nukkua pitkään ja rauhassa juoda aamukahvit. Käytiin ostamassa ilosina heppatyttöinä hepoille myös porkkanoita! 

Ajettiin tallille päivällä sateen loputtua. Kello oli jotain 13. Käytiin hakemassa Mango ja Brian laitumelta. Hoidettiin ne ja käytiin ratsastamassa. Mä ratsastin taas Brianilla, koska se on vaan niin cooli. Nici meni Mangolla. Mango yritti pariin otteeseen heittää Nicin alas, mutta Nici pärjäs mun ohjeistuksella ja omalla hyvin kehittyneellä tasapainolla hienosti selässä. 
Otettiin isolla sänkipellolla työskentelyä ja touhuttiin tovi heppojen kanssa. Käytiin ottamassa muutamat spurtit peltojen välissä menevällä "peltotiellä".
Puuhasteltiin tallilla kolmisen tuntia. Pestiin varusteita ja heppoja ja mitä ponityttö06 ikinä voikaan keksiä. Suunnattiin muutaman viinitila ajelun jälkeen "kotiin" tekemään ruokaa.

Illalla käytiin keräämässä vähän luumuja lisää, koska ne on törky hyviä aamupuuron seassa. Meinattiin tehä lisää luumuhilloa jääkaappiin. Ollaan siis syöty Nicin aiemmin tekemä hillo jo melkee loppuun. 













Ps. Työt alkaa huomennaa!!