sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Etelä saaren pohjois osa

Meijän piti mennä kävelemään Abel Tasman kansallispuistoon lenkki. Oltiin viime viikolla käyty kysymässä Nelsonin infosta tarvitaanko me mitä mukaan, tarviiko buukata reissua etukäteen yms. Infotäti ohjeisti meijät vaan ajoissa paikalle, kuulemma 8:30. No oltiin Marahau nimisessä kaupungissa 8:15 ja käytiin infossa kysymässä paikkoja vesitaxiin. Kaikki oli täyteen varattu, ei paikkoja. Jouduttiin siis siirtämään reissua huomiselle ja ostettiin nyt liput valmiiksi. 
Päätettiin tehdä tänään kierros etelä saaren pohjois osaan. Oltiin varattu kuitenkin Takakasta River inn nimisestä hostellista leirintäalue paikka seuraavaksi yöksi. Miksi ei siis kiertää tänään pohjois osaa. 
Ajettiin Takakaan, mikä on hippien valloittama pieni kylä. Kirjaimellisesti täynnä hippejä. Pysähdyttiin matkalla katsomassa näköalapaikkoja korkeelta vuorelta. 
Päästiin Takakakaan ja käytiin paikallisilla markkinoilla, missä oli myynnissä kaikenmoista. Ostettiin kahvit ja juotiin ulkona auringon paisteessa.
Täällä lämpöä vieläkin joku +23.
Check in River inn hostelliin, mikä oli aika erikoinen paikka. Näytti enemmän kummitustalolta. Me tosiaan yövytään täällä vaan yksi yö. 
Käytiin meijän majapaikan vieressä Wakoropupu springs paikassa. Siellä oli kiva pieni kävelyreitti, missä käveltiin kristallin kirkkaan joen rannassa ja käytiin katsomassa lampea mikä oli ihan oikeesti todella kirkas! Näytti siniseltä pohja! 


Ajettiin Pupongaan ja käytiin katsomassa etelä saaren pohjois pään "nokkaa", mikä on täynnä hiekkadyynejä. Täällä kiipeiltiin dyyneille ja katottiin korkeelta alaspäin meren rantaa ja aaltoja! Huikee paikka! 
Täällä käveltiin varmaan kuus kilsaa :D


Ajettiin Whararakiki beachille. Ranta ei siis ollut ihan autopaikan vieressä, vaan jouduttiin kipuumaan rinteitä ja laitumia pitkin, että löydettiin hiekkadyynit ja valkoinen biitsi! Tää oli kuin piilotettu tänne. Uskomattoman kaunis ja aallot ja kalliot elivät omaa elämää täällä! Huikeeta! Tämmösiä paikkoja lisää! 
Facebookista löytyy julkinen video täältä. Kävin kävelemässä biitsillä ja juoksemassa aaltojen mukana. 


Näköalapaikalta




Näältä voit nähdä Nelsoniin asti! Näköala paikka menomatkalla Takaan.



Kristallin kirkas vesi. 


Hiekkadyynejä



Whararakiki beach