keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Warkworth ja väliaikainen koti

Saavuin torstai iltana (29.10) Warkworthiin lähelle Aucklandia Rogertin ja Heatherin kotiin. Tämä on nyt ainakin kuukauden mun koti. Samassa talossa mun kanssa majottuu Rogert ja Heather ja neljä muuta helpperiä. Rietta on Hollannista, Nina ja Jana Saksasta ja Manami Japanista.
Tallilla on yhteensä 39 hevosta, lehmiä varmaan yli puolet enemmän, vuohia (paljon!), lampaita ja kaksi kissaa. Maita Rogertilla ja Heatherilla on niin paljon, että mun sormet ei jaksa laskea hehtaareita.
Talli järjestää maastoratsastuksia omilla maillansa. Tallilla on myös maastoesteitä ja pieni maastoesterata. Jokainen hevonen hoidetaan joka päivä kunnolla. 
Meidän helpperien tehtävä on hoitaa heppoja ja pitää maastoratsastuksia. 
Mä oon löytänyt täältä parikin lempiponia! Yks on lehmänkirjava Zoe. Kiihtyy 0-100 alle sekunnin ja jarruhuolto just tehty! Poni on uskomaton! Monet ei tykkää, koska menee mukamas liian kovaa, mä taas en ymmärrä mikä on liian kovaa. 

Zoe ja upeat maisemat ratsastuslenkillä

Täällä ei oikeen ehdi miettimään liikoja, koska hevosten kanssa touhuumista on niin paljon. Meillä on melkein joka päivälle asiakkaita ja ratsastaa saa 1-4h päivässä.

Keskiviikkosin meillä on naapuritallilla western ratsastusta, vapaaehtoista tietty. Osallistuttiin tänään Riettan ja Janan kanssa. Sain valita itelleni kunnon länkkärihepan. Kelta-valko-kirjava cowboy heppa. Hepalle oli puettu länkkärisatula ja suitset. Kipusin hevosen selkään ja sain pikaiset käyttöohjeet englanniksi. Jotenkin ajattelin ennen tätä päivää tän lajin olevan helppoa. Ei todellakaan ole. Sä et voi normaaliin tapaan ratsastaa hevosta juurikaan yhtään kädellä, sä käytät vain painoa, ääntä ja vähän jalkaa. Sormilla voi hieman puristella ohjia :D Mun heppa protestoi mun käsiä niin paljon, että peruutti aina kun olin huonosti selässä tai esimerkiks puristin liikaa reisillä.
Päästiin myös kokeilemaan portin avaamista ja sulkemista hevosen selästä, niin että sun ei tartte kurotella hevosen kaulan yli. 
Meillä on Janan kanssa perjantaina vapaapäivä. Tänne on luvattu +20 astetta. Ajateltiin mennä biitsille! 



Kuva ratsastajan silmin..