tiistai 20. lokakuuta 2015

Tauranga kaupunki meren äärellä

Saavuttiin Taurangaan sunnuntai iltana. Löydettiin hostelli Tauranga Central ja saatiin sieltä neljän hengen huone. Meidän huoneessa yöpyy saksalainen pariskunta, ketkä reppureissaa maassa yöpyen teltassa. He olivat tulleet tänne hostelliin vain saadakseen duunia. Hanna jutteli pariskunnan kanssa ja kertoivat nähneensä mm. kuolleen valaan reissullansa. Kertoivat myös telttareissuistansa ja miten olivat päässet yöpymään Maorien kanssa.

Käytiin maanantai aamupäivällä kysymässä paikallisesta infosta nähtävyyksiä ja mitä voisimme päivän aikana tehdä. Opas suositteli meille vuorta Mount Maunganui minkä huipulle pääsee kävellen. Matka kestää noin 45 minuuttia ja matkalla näkee upeita maisemia ja mm. hiekkarannan. 

Lähdettiin päivällä bussilla Mount Maunganuita kohden. Bussi vei meidät aivan vuoren juurelle, tästä jatkoimme matkaa kävellen. Ennen kiipeämistä kävimme katsomassa "kuumia uima-altaita" missä vesi oli +32-38 asteista. 

Vuori oli meren vierellä ja tuulinen päivä toi jännitystä matkaan. Uutisten mukaan maanantaina tuuli n. 18m/s. 
Lähdettiin kiipeämään vuorta ylös. Vuorelle meni hiekkatie mikä jyrkkeni mitä ylemmäs pääsimme. Tien varrella oli paljon simpukoita. Matkalla oli lampaiden laidunta, metsää, palmuja, ihmeellisiä puita, pupuja ja muuta nähtävää.
Pysähdyttiin välillä katsomaan maisemia ja merta. Hiekkarantaa oli pilvinpimein vuoren takaosasta katsottuna vastakkaisella rannalla.. 

Vuorelta näki myös purjeveneitä. 

Lampaiden laidunta Mount Maunganuilla.


Kävelimme ylemmäs ja siellä tuntui tuulevan vielä kovempaa. Aurinko kuitenkin paistoi ja lämmitti. 

Huipulla jännitti. Hanna kurkki huipun reunalta alas ja otti muutaman kuvan. Sillävälillä Sari otti happea, koska huimasi niin paljon. Huipulla ei ollut kaiteita.



Huipulle päästyämme alettiin kipuamaan alaspäin. Nyt oli jo portaitakin matkalla ja alamäki tuntui jaloille paremmalta.. :D


Taurangan puolella vuorella nähtiin lampaita. Yritettiin päästä silittämään niitä, mutta lampaat oli kuitenkin niin arkoja vapaana, että emme päässeet niiden lähelle saatika silittämään niitä. 


Melkein jo alas päästyämme löydettiin lammasaidasta kaksi pientä lammasta ja käytiin paijailemassa niitä. Ne oli uteliaita ja juoksi vastaan määkyen :D
Käytiin vuorireissun jälkeen vielä kävelemässä rannalla ja katsomassa mitä kaikkea jännää hiekalta löytyy..