lauantai 2. tammikuuta 2016

Whangarei 29.12.2015

Saavuttiin Whangareihin illalla. Meillä oli varattuna tosi nätti motelli, missä oli uima-allas pihalla. Huoneessa oli oma poreamme kylppärissä ja kaikenmaailman spa rasvoja ja aineita. Tässä motellissa pääsi rentoutumaan!




Käytiin kävelemässä Whangarein vesiputouksilla. Tää oli tuttu paikka mulle, koska vietin yhen day off päivän täällä. Käytiin kuitenkin kävelemässä n. 6km lenkki mikä oli myös mulle täysin uusi. Lenkki kulki joen rantaa pitkin toiselle vesiputoukselle Pukenui falssille.

 

Joen reunassa kulkeva kävelylenkki

Kirkas joki

Iso puu

Toinen vesiputous





Putousta ylhäältä.. 


Lenkkipolulla oleva korkea silta

Sillan alla

Selfie

Christchurch

Christchurch on kärsinyt ison maanjäristyksen vuonna 2011. Se tosiaan näkyi katukuvassa. Kaupunki näytti enemmän slummilta, kuin kaupungilta. Osa isoista taloista oli sortunut ja niitä oli alettu rakentamaan uudestaan ja jätetty kesken. Grafiittimalauksia oli pitkin kaupungin rakennusten seiniä. Luin netistä ennen kaupunkiin menoa maanjäristyksistä ja miten hektistä aluetta Christchurchin kaupunki on. Mietin sattuuko iso järistys, kun me ollaan paikalla.
Eipä sattunut. 
Yövyttiin Christchurchissa yksi yö. Meillä oli kiva pikku motelli huone. Tätä kaupunkia en suosittele kenellekkään, kuin max päiväksi. 

Kuva otettu googlesta. Kuva vuoden 2011 järistyksestä. Moni menetti kodin Christchurchissa.

Palautettiin aamulla auto ja lennettiin Aucklandiin Jetstar nimisellä lentoyhtiöllä.

Aucklandissa mentiin etsimään mulle ja mun saksalaiselle tulevalle reissukaverille Nicille autoa. Auton osto täällä on yhtä hirveetä, kun suomessa. Sun pitää tietää, koeajaa, tinkaa, päättää. 
Löydettiin kuitenkin isosta autoliikkeestä meille Mazda MPV punainen 7 paikkainen auto. Tässä autossa mahtuu siis myös nukkumaan. Autolla oli ajettu 115000 kilsaa ja se toimi moitteettomasti. 



Uudessa seellannissahan saa ajaa ilman minkäänlaista vakuutusta, se tosin ei ole järkevää. Me otettiin mulle vakuutus autoon. 

Jatkettiin matkaa Aucklandista uudella Mazdalla kohti Whangareita. Whangareissa me vietetään yksi yö ja jatketaan matkaa Paihialle juhlimaan uutta vuotta!
Whangareissa mä oonkin käynyt jo. Siellä on kuitenkin luontoa, missä en oo kävellyt.