lauantai 16. huhtikuuta 2016

Queenstown!

Tää on uskomaton kaupunki! Jos jossain Uudessa-Seellannissa on elämää, ni täältä sitä löytää.

Ajeltiin rauhassa tänne. Pysähdyttiin matkalla Arrowtownissa kävelyllä ja ihasteltiin ruskaa.  
Pysähdyttiin myös Highlands Motorsport radalla kattomassa muutamaa upeeta autoo ja porcheja. Käveltiin radan reunaan seuraamaan, kun porche otti vetoja radalla. 
Kävin vaihtamassa mazdaan akun, koska se reistailee. Nyt on upo uus akku ja vähän uusia öljyjä koneessa. Myyjä oli ihan huippu. Juteltiin sen kanssa driftingistä. Vaihto meille akun ja katto et mazda pelittää. 

Queenstownissa yövytään reissaajien hostellin pihalla. Leiriydytään siis täällä :D 
Käveltiin pitkin kylää ja käytiin syömässä Fergburgerissa, mikä on Uuden seellannin paras hamppari paikka! Kuulemma siellä joutuu odottamaan parikin tuntia, mut me satuttiin hyvään aikaa ja jonotettiin vaan 10minuuttia + vartti et saatiin ruoka. Oli muuten iso. Tilasin big al, eli isoin burgeri mitä sieltä saa. Oli täynnä lihaa, pekonia, kaks kananmunaa, punajuurta. Hitto se oli iso ja hyvä :D ei ihan mun mahaan mahtunu kyl koko burgeri :D

Meijän hostelli on upeella paikalla. Siis ihan keskustassa. 



 







Lake Hawea ja Wanaka

Siirryttiin Mt Cookilta suoraan Lake Hawealle. Löydettiin sieltä mukava leirintäalue järven vierestä. Leirintäalueella ei juuri ollut mitään kummallista, mutta näköala järvelle oli uskomattoman kaunis. Täällä puolella näkyy ruska todellakin kauniina, puut ovat punaisina.

Aamulla käytiin kävelemässä Hawean rannalla ja siirryttiin Wanakaan. Wanaka on hyvin kaunis kaupunki lake Wanakan äärellä. Ihmisiä ja turisteja siellä on enemmän, kuin Hawealla, mutta esimerksi luontopoluille pääsee kävelemään yksin näin keskiviikkoisin. Täällä on uskomattoman kaunis ranta ja kirkas järvivesi. Vähän, kuin lake Taupolla! Kesällä tää paikka kuhisee varmasti turisteista. Täällä on paljon trackeja ja kiipeily paikkoja. Me käytiin tosiaan kävelemässä noin viiden kilsan lenkki ja päästiin kiipeemään ylös järven vieressä olevalle luontopolulle. Sieltä näki kauniin Wanakan ja kauniin järven. Syötiin myös piknikki rannalla auringon paistaessa. 

lake Hawea













Yövyttiin yö Wanakalla vähän edullisemmalla leirintäalueella. Todella kaunis leirintäalue joen rannasa. Kesäisin täällä pöäsee jokeen uimaan! Puussa oli flengaus paikka ja vesi oli syvä. 
Meillä oli leirintäalueella vaan vesipiste ja vessa. Oli aika kylmä yö, mutta hyvin täällä vieläkin pärjää! 

Tiiättekö näin syksysin oli aika fiilis kiivetä kuun valossa puuhun katsomaan tähtiä, kun joki kohisi sun jalkojen alla! :D 
Täällä etelässä on niin uskomaton tähtitaivas! 

Tässä kuvaa joen varrelta. 

Leirintäalue oli Albert Town niminen leirintäalue.


Kokkasin meille romanttisesti :D