perjantai 23. lokakuuta 2015

Rotorua se haiseva kaupunki torstaina 22.10.2015

Lähdettiin Taurangasta InterCity bussilla torstai aamuna kohti Rotoruaa. Matkaa Rotoruaan oli noin tunnin verran. 
Oltiin laitettu reissun alussa Pallontallaajiin viestiä, jos täältä löytyis muita suomalaisia reissaajia. Henkka laittoi viestiä, jo kun oltiin Hastingsissä ja sovittiin, että nähdään jossain välissä matkalla (mahdollisesti Rotoruassa). Nyt laiteltiin sitten Henkan kanssa viestiä ja sovittiin, että treffataan torstaina. 
Oltiin varattu The Grand Hotel Rotoruasta, siisti pikkuhuone omalla kylppärillä. 
Bussi toi meidät Rotoruaan infopisteelle noin 11 maissa. Käytiin suoraan varaamassa perjantaille Skyline Rotoruaan liput. Siellä olis mäkiautoilua, Skyswing ja muuta siistiä! Perjantaille varattiin liput katsomaan Hobitti kylää Matamataan. Bussi lähtee Hobittilaan perjantaina 13:15, eli koko aamupäivä on aikaa keksiä muuta siistiä. 

Suunnattiin seuraavasi etsimään motellia. Paikka oli aika lähellä infopistettä. Motelli oli siisti, respan täti mukava. Ainut miinus oli, että kylppärissä tosin ei toimi valo. 
Kysyttiin respassa, oliko joku suomalainen Henkka kirjautunut sisälle tai varannut huonetta. Ei ollut. 
Päästiin huoneeseen sisään ja saatiin tavarat pois rinkasta, kun joku koputti oveen. No Henkka se siellä koputteli. Oli tullut juuri meidän perään sisälle motelliin! Päätettiin lähteä kolmisteen Skyline Rotoruaan ja perjantaina hobittilaan.

Lähdettiin Henkan kyydissä Skyline Rotoruaan. Paikka oli aika lähellä Rotoruan keskustaa. Keskus näytti laskettelukeskustelta alhaalta. Oli "skyline" hissi mikä nostatti meidät ylös vuorelle. Oltiin ostettu liput kolmeen eri "tekemiseen" mäellä. Ekana mäkiautoilua pari laskua alas ja sitten vikana se hurjin, eli Skyswing. 
Mäkiautorata oli aika magee ja maisemat huisit! 




Ensiksi laskettiin ns. Kevyt lasku, eli harjoittelurata. Se oli hieman loiva ja mutkia täynnä. Matkalla nähtiin vähän dinoja ja muuta jännää. Rata tärisytti aika paljon.
Alas päästyämme suunnattiin tuolihissiin ja sillä noustiin vuorelle takaisin kohti uutta laskua.

 Henkka hississä menossa ylös

Me menossa hissillä ylös..

Viimiseks meillä oli vuorossa se Sarin pelkäämä Skyswing. Hanna ja Henkka oli enemmän fiiliksissä, kun Sari.. 

Äiti, iskä, sukulaiset, mummi, liian herkät.. Älkää kattoko tätä videota!


Video kertoo kaiken, joten se siitä.



Kuvat äipälle ja iskälle.

Lähdettiin Skylinestä ja päätettiin ennen iltamarkkinoita suunnata vielä luontopolulle kattomaan Rotoruan maisemia.. Käytiin katsomassa muutamaa vesiputousta ja koskea. Koskella oli pari paikallista kundia kanoottien kanssa. Toinen niistä jäi jumiin koskea laskiessa. Senei päässyt kunnolla pois pyörteistä ja näki ilmeestä, kun sitä ärsytti. Muutamien räpiköintiyrityksien jälkeen, se pääs jatkamaan matkaa. 
Käveltiin katsomaan ihan törkeen siistiä "luolaa" putouksen reunalla.



Jyrkkä pudotus kosken päällä

Polku kosken päähän.. 

Päästiin luontopolulta kohti hostellia ja päätettiin poiketa vielä torstain iltamarkkinoilla Rotoruan kylällä. Siellä oli paljon eri ruokia, vartaita, sipsiä, vohveleita, pullia, risottoja, puukäsitöitä.. Kaikkea. Tuoksu oli mieletön ja ruoka vielä parempaa.  






Aika nopeesti meni päivä. :D 

Hot Pink Walk Taurangassa 22.10.2015

Istuttiin hostellin terassilla Taurangassa kahvikuppien kanssa illalla, kun kuului pauketta ja puminaa. Letka vaaleanpunaisiin pukeutuneita ihmisiä käveli viereistä tietä hostellin oven edestä.. Letka ei ollut mikään pieni, vaan ihmisiä tuli ja tuli.. Kaikilla oli päällä jotain vaaleanpunaista. Oli pinkkejä kenkiä, pinkkiä tukkaa, pinkkiä paitaa.. Joku oli ottanut mukaan koiran ja pukenut sille pinkin liinan tai pannan. Oli lapsia, nuoria, naisia, miehiä, vanhuksia.. Paljon ihmisiä! 
Yks setä meijän hostellista sano, että tänään on Hot Pink Walk. Ihmiset "osoittaa mieltä" rintasyöpää vastaan. Uudessa-Seellannissa kuolee eniten naisia rintasyöpään.
Päätettiin Hannan kanssa lähteä mukaan kävelemään. Kaks kundia meidän hostellilta lähti kanssa vähän ennen meitä.
Käveltiin pikku matka "loppuun" porukan kanssa ja ns. Maalissa oli vähän ohjelmaa ja paljon vaaleanpunaisiin pukeutuneita ihmisiä!
Tuli hyvä fiilis! 



Maalista.

Orkesteri