maanantai 25. huhtikuuta 2016

Oamaru, hai, kalastus, Moeraki Boulders

Vietettiin seuraava päivä Dunedinissa kierrellen kaupunkia. Sää oli täysin erilainen, kun eilen. Lämpöä oli ehkä 16 ja satoi kovaa. Täällä sää vaihtuu tunnissa. Eilen oli siis plus 24.

Kierreltiin ympäri isoa kaupunkia ja käytiin sushilla. Käytiin kirjastossa ettimässä duunia ja käveltiin koko päivä.

Ajettiin eilen aamusta Dunedinista Oamaruun. Yövyttiin jossain siinä Oamarun lähimaastoissa meren äärellä. Oli aika hurja sää ja myrskys koko yön.
 
Aamulla heräiltiin ja aamulenkki meni katsoessa Moeraki Boulders kiviä. Nää on siis yks maailman mysteeri. Kukaan ei tiedä miten nää kivet on syntynyt. Ne on pyöreitä. Käveltiin biitsiä auringon paistaessa ja löydettiin muutama hieno kivi lisää. 
Täällä oli aika paljon Pingpong turisteja, mutta kun käveli vähän pidemmälle niin turistit katos. Täällä oli vaan paikallisia taluttelemassa koiria ja yks koira tulikin mun luokse ja mun piti heittää keppiä sille mereen niin kauan, että sen omistaja tuli sinne :D ihana!
 
Täällä syksy on kaunista aikaa. Voisin kuvailla melkein Miikan kysymykseen vastaten, samanlainen syksy kun Suomen kesä. Miika siis kysy multa facebookissa miten Suomen kesä eroo Uuden-Seellannin syksystä :D Hahah. No on tääl vähän viileempi :)
 
Upee paikka ja sai olla rauhassa :)

Kivi.

Muutama kuva lisää




Meritähti

Meritähti vedessä :D

 

Upee paikka! 

Tultiin Oamaruun. Leiriydytään isolla leirintäalueella "Oamaru top 10 holiday park". Tää on siisti leirintäalue. Täällä on myös mökkejä vuokralle. Meillä on täällä Minigolf rata ja iso pomppulinna tyylinen pomppimis paikka :D Pääsee vetää ihan lapsena! hahahahah!

Kävin alkajaisiks kävelee keskustassa ja vetämässä semmosen kympin ylämäki-alamäki lenkin. Täällä siis, jos lasket alamäkeä, todellakin kiipeet takas myös ylämäkeä! Ei tarvii mennä salille treenaa jalkoja! Alkuun suunnittelin pikkusta lenkkiä, mutta innostuin, kun näin että pääsen helposti hölkkäämään keltasilmä pingviini paikalle. Näin siellä tosin vaan hylkeitä. Näitä asioita alkaa näkee joka päivä, niin ne ei oo enään niin ihmeellisiä :-) Täällä kaikki on niin kaunista. Lenkillä ei tarvii mennä kaupungin valoissa, vaan nousin pari mäkeä ylös ja laskin loppu matkan alaspäin maatiloille, missä näin vaan pellot ja meren. Aurinko paisto ja lehmät kirmas pellolla :D haha! Kotimatkalla kävelin Oamaru puutarhan läpi. Uskomattoman kaunis ja pari lampea. Hanhia ja sorsia oli paljon. Puutarha oli myös täynnä ruusuja ja näytti kauniilta, koska pensaat on ruskasta punaisena.

Käytiin illalla katsomassa Oamarun ooppera talolla lasten orkesteria. Nuorimmat oli 5v!! Hei ne soitti ihan uskomattoman kauniisti ja siellä oli myös paikallisen maori kulttuurin lauluja. Nää siis soitti instrumenteillä. Istuttiin täällä puoltoista tuntia ja kuunneltiin esitystä. Esityksestä sai maksaa oman tunnon mukaan dollareita.

Illalla pimeän tullen käytiin satamassa kalassa. Kuulin, että kala syö parhaiten tänään 10-12 välissä yöllä.
Meikä päätti et kala täältä tulee ja niinhän siinä kävi. Kuulin myös, että täällä iskee helposti baby hait sun syöttiin ja niin siinä kävi.  Meillä oli katkarapuja, mutta paikallinen mies anto mulle kanaa syötiksi, koska katkaravut irtoo helposti koukusta merivedessä!
Napattiin sitten tosiaan hai!  Tai nappasin. Joku kolme kilonen mun silmällä. Helposti se nousi ylös. Nää paikalliset sanoo dogfish, koska et voi syödä sitä! Hahah!
Päästettiin se takasin mereen uimaan. Meikä ammatti kalamies uskaltanu koskee siihen, niin Nici heitti sen takas mereen :D Raukka hai.. Oli aika myräkkä kalastaa, koska tuuli niin kovaa. Yritettiin napata uutta kalaa, mutta ei onnistuttu joten päätettiin siirtää kalastus huomiselle ettei olla molemmat uudestaan kipeinä.

Terveiset Dunedinista!

Te Anausta lähdettiin eilen ajelemaan yhden pysähdyksen kautta Dunediniin.

Pysähdyttiin siis Queenstownissa. Käytiin moikkaamassa siellä Axellea ja Vincenttiä, kenen kanssa työkenneltiin kurpitsamaalla. Illalla käytiin istumassa iltaa yhdessä Nicin, Josan ja Josan kämppiksien kanssa. Tää on siis se kaveri, mikä tavattiin viime reissulla täällä Queenstownissa.
Lähdettiin ajelemaan 10 maissa illalla
dunediniin. Tuli vähän myöhäinen lähtö meille, mutta päätettiin ettei yövytä Queenstownissa ja makseta maltaita. Ajettiin pari tuntia ja pysähdyttiin jollekkin ilmaiselle leirintäalueelle ja yövyttiin siellä. 

Aamulla jatkettiin matkaa ja ajettiin Dunediniin. Käytiin Otago Peninsulassa katsomassa hylkeitä ja biitsillä ottamassa aurinkoa. Samalla biitsillä meidän kanssa oli meri leijona :D hitto se on iso!! Ja vihainen! Se piti hyvin huolta omasta osastansa biitsillä, ei siis ollu asiaa sen alueelle. Jäätiin vähän kauemmas ottamaan aurinkoa. Sinne kauemmas tuli sitten lopulta myös pienempi hylje. En oo ikinä nähny noin isoa hyljettä, kun se leijona oli :D nelkein, ku hevonen, pieni poni :D ei olis kiva uida, kun tommonen tulis vastaan.. Hhahaha! 

Illalla kävin meijän leirintäalueen vieressä vähän lenkillä. Tää Dunedin on iso kaupunki, mutta silti niin lähellä luontopolkuja! Aidasta pääsi sisälle metsään, mistä alkoi mageet juoksupolut! Kävin kiipeilemässä ja juoksemassa mäkiä ylös, alas! Hyvä perjantai reeni. Illalla kokattiin vähän uunikurpitsaa :D 

Terkkuja!!


merileijona