sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Sunnuntaista Te Anauun

Eilinen ilta oli huikee ja karu kylmä herätys uuteen päivään klo 8:00 tapahtui tietenkin autossa. Se on jännä, että vaikka kuinka juhlisi tappiin asti ja yrittäis nukkua pidemmän kaavan mukaan, Oman pään herätyskello herättää sut jo ennen kukon laulua. Neljän tunnin unilla siis uuteen päivään!

Tapasin eilen Queenstownissa Meksikolaisen reissaajan. Meillä riitti juteltavaa ja tää tyyppi oli kolunnu joka maan kolkan. Sovittiin, että mentäis kiipeilemään seuraavana päivänä. Mähän en ikinä oo kokeillu kiipeilyä, kun vaan jossain hikisissä kiipeilykeskuksissa sisällä. Tää on siis ihan trakki Wye Creek niminen paikka Queenstownissa. Tää kundi lupas lainata mulle kengät ja kiipeilyvarusteet.
Mähän kuitenkin tein oharit, johtuen kahdeksan herätyksestä vähäisillä unilla. Päätettiin Nicin kanssa käydä vallottamassa Queenstown Hill. Parin tunnin lenkki ylös vuorelle. Käytiin kiipeemässä vuori ja ihasteltiin ylhäältä maisemia. Istuskeltiin ylhäällä varmaan puolisen tuntia kattelemassa alaspäin.

Käytiin illalla kävelyllä keskustassa, istuskeltiin Lake Wakatipun rannalla, katsottiin paikallista näytelmää kylällä ja tavattiin Matias. Käytiin yhdessä istumassa iltaa mukavassa paikallisessa ravintolassa ja juotiin yhdeksän dollarin jätti tuoppeja kaljaa. Tässä alkoi väsymys jo kadota. Käytiin saattamassa matias illan päätteeksi hostellillensa ja katsomassa hänen tämän päiväisiä vaellus kuvia. Jätettiin hyvästit Matiakselle haikein mielin ja sovittiin, että nähdään vielä uudestaan!

Kävin illalla mun kiipeily ohareiden vuoksi moikkaamassa tätä mun eilistä kaveria! Sovittiin, että käydään kiipeilemässä ens viikolla, kun palaan Queenstowniin. Me lähetään meinaan huomenna aamulla Te Anauun.

Matka Te Anauun kesti kolmisen tuntia. Jätettiin hyvästit ihanalle Queenstownille. Mä haluun tänne takasin. Suunniteltiin, että suunnataan huomenna Te Anau trakeille vaeltamaan ja muutaman päivän päästä Milford Soundeille. Mulla vaan on tulossa vähän flunssa, eli saa nähä siirtyykö vaellus. Peukut pystyyn, että menee pois.




Täältä saa muuten nykyään Mäkissä jääkolan mikä sisältää jädee päällä kahel dollaril.


Queenstown biletystä ja kaunista luontoa

Tää kaupunki on jokaisen nuoren ja miks ei vanhemmankin lempi kaupunki tässä maassa! En ihmettele. Taisin kertoa Uuden-Seellannin biletys kulttuurista joskus. Täällä ei oikein klubeja ole, enemmän pubeja. Talvi aikaan tää on, kun Suomen Levi! Upeat rinteet. Näin syksyllä täällä pääsee ihastelemaan ruskaa.

Otettiin aamulla hostellilta pyörät ja käytiin pyöräilemässä pitkin Queenstownin katuja, kiivettiin korkealle vuorelle pyörien kanssa katsomaan vesiputousta ja käytiin myös yhdellä pyöräily trackilla Lake Wakatipun reunusta polkien. 
Sää oli kaunis ja aurinkoinen. Otin taas videota facebookkiin, sieltä voi käydä katsomassa kaupunki kierroksen! 

Kaupunki on myös täynnä pieniä kojuja ja kauppoja. Näitä tutkittiin perjantai päivä. Illalla tavattiin Matias. Tutustuttiin Matiakseen Waipawassa. Matias asui viisi viikkoa meidän kanssa samalla leirintäalueella. Käytiin illalla yhdessä viinikellarissa maistelemassa viinejä ja syömässä vähän juustoja. Myöhemmin illalla käytiin tutustumassa Queenstownin yöelämään! Ekassa pubissa oli live-bändi ja siellä istuttiin ja tanssittiin. Baari oli hauska, siellä oli iso takka tuomassa lämpöä. 
Toinen paikka oli sitten clubi, mikä löydettiin! Ensimmäinen vähän edes suomen tasoa oleva baari. Haha! Oli hauska ilta, vaikka mun nuoremmat reissukaverit lähtikin jo 1 jälkeen nukkumaan ja meikä paino menee tanssilattialla kengät kiilotettuina pilkkuun asti! :D