lauantai 26. joulukuuta 2015

25.12 retki jatkuu..

Lähdettiin aamulla ajamaan Oamaruun.
Yövytään siellä kaksi yötä. Päätettiin aiemmin, että ajetaan Dunedinin kautta. Se on iso rantakaupunki. Siellä on paikka Otago Peninsula, missä voi nähdä pingviineitä. 

Ajettiin Queenstownista Dunediniin noin 4 tuntia. 

Pysähdyttiin matkalla Arrowtown nimisessä kylässä. Se on entisaikainen kullankaivajien kaupunki. Suosittelen ehdottomasti kaikkia Queenstownissa vierailevia käymään. Kylä oli vanhanaikainen ja siisti. Joulupäivän vuoksi putiikit olivat kiinni. Kylässä oli myös todella magean näköinen vanhaan rakennukseen tehty hotelli. 


Pysähdyttiin myös vanhalla sillalla. Silta oli korkea ja alla virtasi iso joki.




Pysähdyttiin ennen Dunedinia myös autiolla biitsillä. Ranta oli pitkä.. Täynnä valkoista hiekkaa, simpukoita ja sinistä merta kera isojen aaltojen! 




Dunediniin päästyä ajettiin todella ison kaupungin läpi.. Kaikki kaupat oli kiinni. Uudessa-Seellannissa joulupäivä 25.12 on pyhäpäivä ja joulua juhlitaan silloin. 

Yritettiin etsiä Otago Peninsulaa tyhmällä turistikartalla missä ei näkynyt tiennimiä. Kävin kysymässä taxikuskilta apua ja saatiinkin ohjeet ja karttakuva paikkaan.


Otago peninsulaan menevä tie on kapea rantatie. Uskomattoman kaunis!! Toisella puolella on kallio ja toisellapuolella sininen kirkas meri! Aurinko paistoi ja oli lämmin! Kesä! 

Päästiin perille pingviini paikkaan. Nähtiin suomalaisia.. Isä ja tytär. Vaihdettiin muutama sana niiden kanssa.
Pingviini mesta oli kiinni. Mentiin katsomaan kuitenkin albatrossi aluetta, mistä näki merelle. Mitä siellä näkyikään :D hylkeitä! Sukeltelemassa ja yksi hengaili kalliolla! 
Oltiin jo lähdössä autolle, kun nähtiin yks reitti mikä lähti alas vuorelta. Seurattiin reittiä ja päästiin rantaan. Siellä oli hylje makaamassa rannalla :D 




Hylje nautti elämästä. Se kieri ja kyöhnäs maassa :D haha!
Nähtiin myös samassa paikassa pingviininpesä, missä oli kolme pingviiniä :D

Lähdettiin jatkamaan matkaa Oamaruun.. Sinne oli matkaa noin 120km. 

Päästii perille illalla. Täällä noi kilometrit ei kerro mitään matka-aikaa! Suoraa tietä juuri ei ole. Korkein nopeusrajoitus on 100 km/h ja sitä serpenttiiniteillä ei voi ajaa. 
Meidän motelli oli ihan uusi. Todella siisti! Pisteet Oamaru Motor Lodge paikalle. 
Käytiin illalla tutustumassa kylään. Paikka on vanhanaikainen kaupunki. On venesatama, viski tehdas, teollisuutta, vanhoja rakennuksia. Käytiin myös kävelemässä näköalareitti vuorelle. Tänään on muuten täysikuu! :D